Kognitív funkciók téma

Mediterrán ketogén diétával lassítható a kognitív folyamatok romlása

WEBBeteg - Szegő Miklós fordító, lektorálta: Dr. Árki Ildikó

Az Alzheimer-kór magasabb kockázatával járó enyhe kognitív károsodásban (mild cognitive impairment, MCI) szenvedő embereknél a bélrendszerben előforduló gombafajok aránya megváltoztatható egy módosított mediterrán étrenddel.

Alzheimer-kór - A kognitív képességeket támogató speciális terápiás módszerek

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos

Az Alzheimer-kór kezelése terén az utóbbi években nagy előrelépés történt. Cikkünkben a kognitív képességeket támogató terápiás módszerekről olvashat.

A ginkgo-ginzeng kombináció jótékony hatásai

WEBBeteg - T. Zs.

A tudományos vizsgálatokban ginkgo bilobát panax ginsenggel kombinálva a szellemi teljesítményre kifejtett jótékony hatások kölcsönös felerősítését, úgynevezett szinergiát tapasztaltak. Mindemellett a ginzeng és a ginkgó számos egészségügyi állapoton segít: mindkettő támogatja a központi idegrendszert, valamint a keringési- és reproduktív rendszert.

A rendszeres testmozgás segít megőrizni az agy frissességét ötvenen túl is

MTI

A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.

Újabb lépést tettek kutatók az Alzheimer-kór elleni oltás felé

MTI

Új módot fedezett fel a kanadai Laval Egyetem és a GlaxoSmithKline (GSK) gyógyszergyártó kutatócsoportja az agy természetes védekezési mechanizmusának stimulálására az Alzheimer-kórban szenvedők esetében.