Kockázat téma

Nagy melegben ne bolygassuk a bölcsességfogakat!

Semmelweis Egyetem

Az elmúlt tíz évben csaknem megduplázódott a bölcsességfog-eltávolítások száma, hozzávetőleg 3 ezer ilyen beavatkozást végeznek évente a Semmelweis Egyetem Arc-Állcsont-Szájsebészeti és Fogászati Klinikáján, főként az egyre tudatosabb fogszabályzás miatt - mondja Dr. Joób-F. Árpád, egyetemi docens. Vannak ugyan jelentős kockázatok, de komolyabb szövődmény csak nagyon ritkán fordul elő.

Az életmód nagyobb hatással van a bélrák kockázatára, mint a genetika

MTI

Spanyol onkológusok kimutatták, hogy az életmód nagyobb hatással van a kolorektális daganat (vastag- és végbélrák) kialakulásának kockázatára, mint a genetika.

Repülhetek? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Itt a nyár, az utazások időszaka. Egyre több ember tervezgeti a nyaralását, ezért számos kérdés érkezik a repülés egészségügyi kockázataival kapcsolatban. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Majdnem ötödével növeli az idősebb nők mellrákkockázatát a dohányzás

MTI

Majdnem ötödével növeli az idősebb nők mellrákkockázatát a dohányzás - állapította meg egy hosszú távú, nagy létszámú amerikai kutatás.

A nagyobb testsúlynak is lehet előnye?

MTI

A vékonyabb embereknél nagyobb a kockázata annak, hogy műtétjüket követően egy hónapon belül meghalnak, mint a nagyobb testsúlyú pácienseknél - állapították meg amerikai kutatók.

Egymillió cukorbeteg

MTI

Ma már csaknem egymillió embert érint Magyarországon az itthon népbetegségnek számító cukorbetegség - mondta Hermányi Zsolt belgyógyász-diabetológus az MTI-nek annak kapcsán, hogy csütörtökön megkezdődött a Diabétesz hónap.

Megnöveli az asztma kockázatát a paracetamol? - Kutatás

MTI

Kétszerese a valószínűsége annak egy új-zélandi tanulmány szerint, hogy asztma alakuljon ki azoknál a tinédzsereknél, akik rendszeresen paracetamol tartalmú gyógyszereket kaptak. A szakemberek 300 ezer 13 és 14 év közötti gyereket vizsgáltak - számolt be a kutatásról a The Daily Telegraph című brit lap.

Otthonszülés - Érvek és ellenérvek

MTI

A várandós anyák ne választhassák orvosi tanács ellenére az otthonszülés lehetőségét, ha ezzel kockáztatják a baba egészségét - írta pénteken vezércikkében a The Lancet című orvosi folyóirat.

Egyszerűen csökkenthető a prosztatarák kockázata

MTI

Az LDL-koleszterin alacsony értékének fontosságát külön aláhúzza, hogy elsősorban a gyorsan fejlődő, agresszív prosztatarák kockázata csökkent.

H1N1 - Oltás után halt meg a szívbeteg asszony, nem tudni miért

Független Hírügynökség

Egy 64 éves miskolci nő két nappal a H1N1 oltás beadása után meghalt. Az asszony krónikus szívbetegségben szenvedett.