Kardiomozgás téma

Testmozgással megelőzhető a téli depresszió

Oxygen Wellness - Darabos Balázs - 2018-01-06 14:45
Itt a hideg, a sötétség, ami könnyen szorongáshoz, sőt akár depresszióhoz vezethet. Darabos Balázs, az Oxygen Wellness Indoor Cycling üzletágvezetője a mozgás antidepresszáns hatására hívta fel a figyelmet.
Sok futó tapasztalja, hogy edzés után fáj a térde, vádlija vagy a háta. Ezt támasztja alá egy tanulmány is, mely szerint a futók több, mint 50 százaléka szenved valamiféle sérüléstől, mint például térdfájdalom, Achilles-ín-gyulladás, iliotibiális szalag szindróma (ITBS), ami a comb külső részéről a térdig lefutó szalag gyulladása.
A magas vérnyomásra való hajlam öröklődhet, de ahhoz, hogy hajlamból betegség legyen, az életmódunk is jelentősen hozzájárul. Hart Nikolett, az Oxygen Medical humánkineziológusa arra hívta fel a figyelmet, hogy elhatározással és szakértő segítséggel a már kialakult betegséget is rendezni lehet.

A kardiomozgás a gyerekeket is védi

healzz - 2012-02-26 00:08
Egyre riasztóbb méreteket ölt a gyerekek körében is terjedő mozgásszegénység és elhízás, valamint az ezek talaján kialakuló betegségek, mint például a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa a megfelelő életmódról és kardiomozgás jelentőségéről beszélt.