Téma: Kakaó

Hogyan hatnak az antioxidánsok?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2022.07.24. 16:03
Az antioxidánsok többféle vegyületcsoportot foglalnak magukban: többek között vitaminok, ásványi anyagok, karotinoidok, polifenolok, enzimek szerepelnek köztük. Számos antioxidáns a zöldségek, gyümölcsök jellegzetes...

Jól teszi-e, hogy csokit hoz a Mikulás? Tények a csokoládéról

WEBBeteg - K. J., fordító - 2017.12.06. 07:38
Csokoládé
A csokoládé felemás érzéseket kelt bennünk: egyrészt élvezetet nyújt, másrészt pedig egészségtelen és hizlaló. Olykor úgy érezzük, csak a csokoládé képes vigaszt nyújtani, ugyanakkor pattanásokat idézhet elő. December...
Egy tanulmány a kakaópor teljes flavonol- és polifenoltartalmát, valamint antioxidáns aktivitását veti össze az olyan szuperélelmiszerekkel, mint az acai bogyó, a feketeáfonya, a kistermésű áfonya és a gránátalma.

A minőségi csokoládéról - Milyen a jó csokitojás?

Magyar Édességgyártók Szövetsége - 2011.04.19. 09:41
Bizonyított tény, hogy 100 gramm étcsokoládé olyan mértékben csökkentheti a vérnyomást, hogy ennek eredményeképpen a szívinfarktus vagy a szélütés kockázata kb. 21 százalékkal lehet alacsonyabb. A csokoládé frissítő...

Kakaó fogyasztás

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2018.10.02. 10:43
Tisztelt Doktor Úr! Felnőtt, 30 éves lányom újabban iszonyat, mennyiségű kakaót iszik, naponta néha 20 dkg is elfogy. Egy 3-4,decis adaghoz 4 evőkanál! port is felhasznál, mivel csak úgy van íze, és a kakaó...