Hormonvizsgálat téma

A hormonvizsgálatokról általában

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Hormonvizsgálat

Mikor történik hormonvizsgálat? Mi határozza meg, hogy milyen hormonok vizsgálatát kéri a kezelőorvosa? Hogyan történik a laboratóriumi hormonvizsgálat? Milyen mintából?

Mi történik a meddőségi kivizsgáláson?

WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász

Meddőség

Azon párok számára, akik rendszeres nemi élet mellett legalább 12 hónapja sikertelenül próbálkoznak a teherbeeséssel, komplex meddőségi kivizsgálás javasolható, melynek során meghatározzák a meddőség fennálló okait, valamint terápiás terv elkészítése történik.

Hormonteszttel megjósolható a menopauza időpontja?

Dr. Vereczkey Attila - Versys Clinics

Kifejlesztettek egy újfajta hormontesztet, mellyel egész nagy pontossággal megjósolható a menopauza várható időpontja. A teszt az úgynevezett AMH szintjét méri. Az AMH, vagyis az anti-müllerian hormon a petefészekben termelődik, mennyisége átlag 24 évesen a legmagasabb, a harmincas évek közepére a felére csökken, a negyvenes éveikben járó nőknél pedig szinte már alig lehet kimutatni.

Hormonteszttel megmondható, milyen gyorsan ketyeg a biológiai óra?

MTI

Vérteszttel megállapítható, milyen gyorsan jár a nők biológiai órája - állítják skót kutatók. A hormonvizsgálat azt is megjósolhatja, mennyi ideig lehet még termékeny egy nő.

Progeszteron szint

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes

Üdvözlöm! Szeretném megtudni, hogy a progeszteron szintnek mi a normál értékhatára? Interneten ezt találtam: Női progeszteron – follikuláris fázis0,57 – 7,7 nmol / LNői progeszteron – preovulációs fázis1,1 – 20,6 nmol / LNői progeszteron – luteál

Hormonvizsgálat

Orvos valaszol - Dr. Kiss György

Kedves Doktor Úr! A ciklusom 4. és 22. napján csináltattam vérvételt, aminek az eredménye az alábbi lett: 4. napon: TSH: 0,635 mIU/L, FT4: 14,26 pmol/L, FT3: 5,10 pmol/L, FSH: 6,2 IU/L, LH: 6,5 IU/L, PROLACTIN: 454,0 mIU/L, ÖSZTRADIOL:

Labor lelet, lehet e ez meddőség jele illetve van e rá gyógyszer?

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Van okom aggodalomra ezekkel a leletekkel? Ciklusom28-31ingadozik a ciklus 4.napján történt a vérvétel. 26 éves vagyok az uhn a bal petefészkem a méh mögött levan tapadva kicsit kisebb Aggódom az ösztradiol e2 szint miat

Női hormon laborvizsgálat

Orvos valaszol - Dr. Kiss György

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! PCOS gyanúja miatt hormonvizsgálatra küldtek. A doktor úr aki elrendelte a vizsgálatot, nem emelte ki, hogy mikor kell mennem pontosan, viszont interneten olvasva látom, hogy ciklushoz kötött a dolog. Amennyiben viszon

Fibroadenoma, endokrinológia.

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Doktornő/Úr! Tavaly találtak a jobb és a bal mellemben két-két jó indulatú csomót (Fibroadenoma) , nem sokkal rá ki is mütöttek mindkettőből 1-1et. Eljött az éves kontrollnak az ideje, tehát elmentem egy mammográfiai vizsgalatra (UH) .

Inzulinrezisztencia és vérzéshiány

Orvos valaszol - Dr. Rakk Erika

Tisztelt drNő! Fogamzásgátló elhagyása utáni fél éves vérzéshiány miatt küldtek kivizsgálásra.kérdésem, hogy a terheléses cukor értékeim jelenzenek e insulinresisztenciát? OGTT: 4, 7-4, 6 inz: 5, 0-23, 82 hormonvizsgálat: LH-FSH duplán fordított, e