Hormonvizsgálat téma

Mi történik a meddőségi kivizsgáláson?

WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász - 2022-07-06 04:03
Azon párok számára, akik rendszeres nemi élet mellett legalább 12 hónapja sikertelenül próbálkoznak a teherbe eséssel, komplex meddőségi kivizsgálás javasolható, melynek során meghatározzák a meddőség fennálló okait, valamint terápiás terv elkészítése történik.

A hormonvizsgálatokról általában

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2022-01-10 13:03
Mikor történik hormonvizsgálat? Mi határozza meg, hogy milyen hormonok vizsgálatát kéri a kezelőorvosa? Hogyan történik a laboratóriumi hormonvizsgálat? Milyen mintából?

Hormonteszttel megjósolható a menopauza időpontja?

Versys Clinics - Dr. Vereczkey Attila - 2011-09-14 14:47
Kifejlesztettek egy újfajta hormontesztet, mellyel egész nagy pontossággal megjósolható a menopauza várható időpontja. A teszt az úgynevezett AMH szintjét méri. Az AMH, vagyis az anti-müllerian hormon a petefészekben termelődik, mennyisége átlag 24 évesen a legmagasabb, a harmincas évek közepére a felére csökken, a negyvenes éveikben járó nőknél pedig szinte már alig lehet kimutatni.

Hormonvizsgálat elemzés

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika - 2012-05-21 20:45
Tisztelt Webbeteg! Érdeklődni szeretnék, Önök szerint jók-e ezek a hormon eredmények: ciklus3. napján: TSH: 0, 480mIU/L LH: 1, 14 U/L FSH: 2, 01 U/L prolaktin: 70, 3 mIU/L ösztradiol: 189, 4 pmol/L diklus 1. napján (így kérte az orv

Hormon vizsgálat eredménye

Orvos valaszol - Dr. Felszeghy Enikő - 2012-03-23 19:30
Tisztelt Doktor Úr/Nő Férjemmel gyermeket szeretnénk. Már másfél éve próbálkozunk. A nőgyógyász elküldött hormonvizsgálatra. Melyet a ciklus 3. és a 21.-ik napon vett vérvétel alapján értéklenek. Jelenleg a 3. napon vett vér eredményem készült el.

Hormonvizsgálat vizeletből

Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia - 2010-03-29 15:17
Tisztelt Dr nő/úr! Hullik a hajam, pattanásos az arcom és a vállaim, mellbimbóm körül van 1-2 szőrszál, van egy kis bajszom és szakállkám is...ja és 25 éves nő vagyok...és mindemellett normális vérből a hormonom...elég fura... Magyarországon van l

Mi a teendő?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-08-10 11:55

LEHET enni, vagy inni a következö hormonok vizsgálata előtt? FSH, LH, PRL? TSH, FT!?, FT+, KORT, ACTHR. KÖszönöm a választ.

Nőgyógyászat-ciszták

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009-06-27 15:57
Tisztelt Doktor Nő! Segítségét szeretném kérni a problémámmal kapcsolatban. Endokrinológiai kivizsgálás közepén járok, mivel MR-en egy 6mm-es microadenomát találtal és ezek mellé fejfájás, tejfolyás, fáradékonyság, memóriazavar, rendszertelen menz

Ingadozó hormonszint, endokrinológiával összefüggő kérdés

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2009-06-20 18:52
Kedves Doktornő! Az alábbi leleteim vannak tegnapról. TSH: 1, 81 / 0, 4-4 Tesztoszteron: később Progeszteron: 0, 2 / 0, 48-24 Prolactin: 29, 96 / 0, 33-27, 33 FSH: 3, 3 / 1.0-153.0 LH: 72 / 0, 9-74, 2 FSH/LH hányados: 0, 46 Estradio

Nagymértékű eltérés a prolactin és tesztoszteron szintben

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-05-05 19:49
Kedves Doktornő, Doktor úr! ma kaptam meg a hormonvizsgalatom eredményét, megköszönném, ha rá tudna nézni, hogy van-e benne valami nagyon nem normális (a vizsgálat után 4 napra megjött a menstruáciom): TSH (szuperszensitiv) 3, 62 FSH (uteáli

Jó eredmények ezek?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-03-27 22:08
Tisztelt Szakértő!   A ME 3. napján levett hormonvizsgálat eredményeim: TSH 1.290, FSH 7.0, LH 4, 5, Prolaktin 161.5, Ösztradiol 150.1, Tesztoszteron 1.37, és DHEA-S 5.5 Ez a TSH érték utalhat pajzsmirizs alulműködésre, vagy teljesen rendben v

Hormonvizsgálat időpontja

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2008-08-06 22:32
Tisztelt Doktor Úr! Endokrinológusom elküldött vérvételre (LH, FSH, Estradiol, Kortizol, 17-OH Progeszteron, DHEA-S, Totál tesztoszteron, Gihidrotesztoszteron) . Ki kellett számolnom előre, hogy a vérvétel a menstruáció utáni 5. napra essen, mert