Hormonháztartás téma

A barna hüvelyi folyás lehetséges okai

WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász - 2018-07-05 18:31
Barna folyás
Több oka is lehet a hüvelyi folyás barna színűvé válásának. A háttérben állhat a havi ciklus, de akár súlyos elváltozás is, például méhszájseb vagy valamilyen fertőzés.
A borsónyi nagyságú agyalapi mirigyben termelődő növekedési hormonok a születés pillanatától kezdve a szövetek és a szervek növekedését, működését generálják. Egyes betegségeknél javasolt a mesterséges hormonkészítmények szedése, ám szükségtelen szedése többféle károsodást is okozhat az egészséges szervezetben.
Izzadás, hőhullámok, súlygyarapodás: könnyen lehet, hogy az ilyen és hasonló panaszokat megélő hölgyek éppen a menopauza éveit élik. Szükséges-e a hormonpótlás vagy az életmódbeli változások is elegendőek a változás éveinek kellemes megéléséhez?

Tavaszi láz vagy tavaszi fáradtság?

WEBBeteg - Nagy Attila, fordító - 2014-04-18 16:07
A tavaszi láz kifejezést különféle fizikai és pszichikai tünetekre alkalmazzuk, melyek a tavasz beköszöntével jelennek meg. Általában arra az állapotra utal, amikor energiáink visszatérnek, egészségesebbnek érezzük magunkat és megnövekszik szexuális étvágyunk is.

Tesztoszteron a női szervezetben és szoptatási gondok

WEBBeteg - K. J., fordító - 2010-01-09 23:03
Az anyatej a csecsemők táplálására kétségkívül a legjobb megoldásnak számít. Ám azoknak a nőknek, akiknek önhibájukon kívül problémájuk akad a szoptatással, sok esetben ok nélkül is rossz a lelkiismeretük. Pedig a probléma nem velük, hanem a hormonjaikkal van…

1. levél, 2. levél, 3. levél

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes - 2008-09-17 15:44
tisztelt Dr.Úr. Kortörténet: most 24 éves vagyok 16 éves koromban chisztákat találtak a méhemben melyre az orvos Diane 35-öt írt fel.rendszeres szedése mellett 1 hónap után tiszta volt a méhem. a gyógyszert természetesen tovább szedtem míg egyszer 1