Hirtelen halál téma

A szívinfarktus és a hirtelen szívhalál

WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

A hirtelen szívhalált szenvedők számára a leghatékonyabb segítség az újraélesztés mielőbbi megkezdése, a mentők értesítése, és a defibrillátor alkalmazása.

Éjszakai hirtelen halál végez mind több vándormunkással Dél-Kínában

MTI

Álmukban éri a halál az egészségesnek látszó kínai vándormunkásokat Dél-Kínában, ám a jelenségre egyelőre sem a rendőrség, sem az igazságügyi orvos szakértők, sem a szociológusok nem találják a magyarázatot - számolt be a Tungkuan városi tapasztalatokról egy kantoni napilap egy kutatásra hivatkozva.

Sportolók halála - Kiben ketyeg az időzített bomba?

MTI

Aktív sportolók leggyakrabban hirtelen szívhalállal fejezik be életüket, de ennek gyakorisága világszerte tisztázatlan.

A halál okának megállapítása

WEBBeteg - Dr. Ács Gábor, oxyológus †

A halál, bár életünk velejárója mindig megrázza az érintetteket. Ezért hasznos, ha tisztában vagyunk vele, hogy mit kell ilyen esetben tenni, mi fog történni a továbbiakban.

Alvási apnoe - jelentősen növeli a korai halál kockázatát

MTI

Az apnoe elnevezésű alvási légzéskimaradás 46 százalékkal növelheti a korai halál kockázatát - közölték hétfőn amerikai kutatók.

Miért halt meg a 19 éves győri labdarúgó? Boncjelentés

Független Hírügynökség

Vírusos fertőzés és az a fokozott fizikai megterhelés okozta annak a 19 éves győri labdarúgónak a halálát aki pénteken egy edzőmérkőzés után vesztette életét. Ezt a hétfői boncolás derítette ki.

Hirtelen éjszakai halál?

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Kedves Doktúr Úr/Doktornő! Olvastam a hirtelen éjszakai halálról, melyet elvileg a szív hirtelen leállása okoz.Több helyen is említették, hogy ennél a jelenségnél rizikótényezőt jelenthetnek az alvászavarok vagy a szívbetegségek. Mivel nekem bille

Hirtelen szívhalál

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Weborvos! Furcsa kérdéssel fordulok önökhöz, de remélem kapok rá választ.Édesapám e hónap 10-én életét vesztette, a halotti levélen az áll, az ok hirtelen szívhalál. 60 éves volt, soha nem volt probléma a szívével. Aznap még autózott, eve