Hirtelen szívhalál

Tisztelt Weborvos! Furcsa kérdéssel fordulok önökhöz, de remélem kapok rá választ.Édesapám e hónap 10-én életét vesztette, a halotti levélen az áll, az ok hirtelen szívhalál. 60 éves volt, soha nem volt probléma a szívével. Aznap még autózott, evett, ivott, kávézott, mint bárki más. Este 9-kor csak úgy elesett, édesanyám azonnal hívta a mentőket, nem telt el több, mint 5 perc, mégsem lehetett újraéleszteni. Az orvos annyit mondott, hogy már az esés pillanatában halott volt.Nem volt rosszul előtte, nem is panaszkodott. Mindannyian értelmetlenül állunk az esettel szemben, nem értjük, és nem is tudjuk feldolgozni. Kérem önöket, hogy adjanak nekünk erre értelmes magyarázatot, hogy meg tudjuk érteni, fel tudjuk fogni azt, ami történt. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a hirtelen halál témában

Tisztelt Kérdező! Fogadja részvétem édesapja halála miatt. A hirtelen halál mindig nagyon megrendítő, a hozzátartozók számára érthetetlen, felfoghatatlan, még inkább, mint egy súlyos betegséget követő halálozás. Fontos lenne, hogy ebben a helyzetben pszichológus segítségét kérjék a történtek feldolgozásához. Arra a kérdésére, hogy mi történt, nem tudok válaszolni, nem voltam a helyszínen. Általánosságban a következők mondhatók el: hirtelen szívhalál miatt naponta többen halnak meg hazánkban is. A hirtelen szívhalál leggyakoribb oka szívritmuszavar, kamrafibrilláció. Az időben megkezdett újraélesztés megteremtheti az esélyt az életben maradásra. A siker azonban kérdéses, nem minden esetben sikeres az újraélesztés. Kívánok erőt, és lelki békét Önöknek.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 13., 15:10; Megválaszolva: 2014. május 15., 21:41
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem