• Herpes Genitalis téma

    WEBBeteg - K. J., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    A herpesszel kapcsolatos elégtelen vagy téves információk a betegséggel járó apró hólyagocskák - az állra vagy a szem környékére való - kiterjedését is okozhatják, s az őszi-téli hónapok különösen kedveznek a fájdalmas betegség terjedésének.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    Kíváncsi, hogy van-e előnye a herpesz kezelésének, ha ritkán vagy sosem szenved annak tüneteitől? Érdemes-e a szuppresszív terápiát alkalmazni a herpeszes hólyagok megjelenésének megelőzésére?
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    A nemi herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul. A genitális herpesz tünetei és kezelése.
    WEBBeteg
    "Férfiként úgy is megfertőzhetem a partneremet, ha óvszer nélkül szeretkezünk, de nincsenek tüneteim? Ha valaki elkapta a nemi herpeszt, hány napon belül mutatható ki a véréből a fertőzés?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    Amerikai kutatók azt állítják, hogy elsőként fejlesztettek ki egy olyan krémet, ami meg tudja akadályozni a nemi úton terjedő herpesz fertőzését. Világszerte mintegy félmilliárd ember hordozza a vírust.
    Orvos valaszol - Dr. Pétervári László
    Kedves Doktor Úr / Doktor Nő! 21 hetes terhesen jelentkezett nálam először a herpes genitalis fertőzés. Most 36 hetes terhes vagyok, pár napja kiújult megint a fertőzésem. Természetesen elkezdtem...
    Orvos valaszol - Dr. Herman Tünde
    Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A napokban diagnosztizáltak nálam herpesz genitálist. Évek óta házasságban élek, és nagyon meglepett a dolog, mivel én úgy tudom ez egy nemi úton terjedő betegség. A nőgyógyászom szerint...
    Orvos valaszol - Dr. Bíró Krisztina

    Tisztelt Doktor Nő/Úr!

    Január környékén, nem tudom milyen körülmények között (nem létesítettem nemi kapcsolatot november óta), de sikerült elkapnom valahogy ezt a fertőzést.... Másnap elmentem Nemibeteggondozó...