• Herpesz genitalis - Mire számíthatok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nemi herpesz fertőzéssel küszködöm már több éve. A betegséggel nagyjából tisztában vagyok, több helyről is tájékozódtam, de egy pár kérdésem lenne. Évek óta nem tudok párkapcsolatot kialakítani, mert általában szégyellem a betegségem és megszakítom a kapcsolatot még mielőtt bármi is történne. 1-2 esetben elmondtam, de ez a kapcsolat végét jelentette, mert érthetően senki nem vállalná a kockázatot. A kérdéseim: 1, Lehet-e ezzel a betegséggel egyáltalán új párkapcsolatot kialakítani, lehet-e vigyázni, hogy ne fertőzzön? 2, Ha egy másik herpeszes emberrel összejövök, jelent-e rám nézve ez további kockázatot? 3, 400-as telviránt szedek napi 1-et folyamatosan több éve, így látszólag tünetmentes vagyok, de néha enyhe pír és/vagy viszketés jelentkezik. Ez a herpesztől lehet, vagy inkább más fertőzés/hámsérülés (nem kezelem külön, általában 2-3 napon belül megszűnik)? 4, Olvastam valahol, hogy a vírus hozzászokhat a gyógyszerhez, ezért nem érdemes folyamatosan szedni. Ebből mi igaz? 5, Ha homeopátiás szerekkel elő lehetne idézni (az új kutatásoknak megfelelő állapotot, hogy a rejtőzködéshez segítő gént kiiktatják), hogy a vírus folyamatosan aktív legyen, és így gyógyszerrel kezeljük, van-e remény a teljes gyógyulásra? 6, Ha nincs más megoldás, van-e tudomásuk olyan fórumról/honlapról, ahol hozzám hasonló emberekkel lehet megismerkedni? Elnézést a sok kérdésért, és előre is köszönöm a válaszokat!

        WEBBeteg szakértő válasza a herpes genitalis témában

        1., Lehet kapcsolatot létesíteni, csak minimum 1 évig kell vírus ellenes gyógyszert szedni.
        2., Igen, előhozza a látens, nyugvó fertőzést.
        3., Folyamatosan legalább 1 évig 2x400mg Telvirant kellene szedni, mert az enyhe bőrpír jelezhet fertőzést, csak a gyógyszer elnyomja a tüneteket.
        4., Ez nem igaz, a herpes simplex vírus esetében ez nem szokott előfordulni.
        5., Sajnos én még erről a homeopátiás szerről nem hallottam, a jelenlegi tudásom szerint nem lehet.
        6., Sajnos ezt sem tudom, de az internet böngészőben keressen rá, hátha talál ilyen fórumot.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-16 14:38:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 08:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció