• Herpes genitalis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ősszel életemben először nemi betegséget állapítottak meg nálam:herpes genitalis. Három orvos is ezt mondta de valaiben nem adott egyik sem egyértelmű választ és a neten sem találom a számomra megnyugtató, kielégítő választ. Szóval 9 éve vagyok a férjemmel, soha nem csaltam meg. Mivel ez nemi úton terjedő betegség így 100%, hogy ő lépett félre? Hangsúlyozom soha nem volt se ilyen se más nőgyógyászati betegségem. Ő persze mindent tagad és állítja, hogy biztosan munkahelyén wc-n vagy kézfogás (pl.másik nem most wc után kezet)közben... kaphatta el. Neki nincs semmilyen tünete. Nagyon várom válaszukat mert a házasságunk azóta romokban:( XYZ

        WEBBeteg szakértő válasza a herpes genitalis témában

        Kedves Hölgyem!

        Nagyon nehezet kérdezett, mert a herpesz valóban nemi úton átvihető betegség, de ha a párjának még sose volt, és most sincs, akkor mégis hogyan kapta el? Kézfogással nem terjed a betegség, de ahogyan a normál herpesz is, közvetlen kontaktussal, extrém esetben közös wc, vagy törölköző használat is vezethet fertőzéshez, a mikorbiológiai könyvek is leírják ezt. Most hiába javasolnám azt is, hogy vérvizsgálattal ellenőrizzék, vajon a párja fertőzött-e, mert egy régebbi fertőzést is kimutathatnának. Mivel az nem is bizonyított, hogy a párja is megbetegedett, próbálja meg elfogadni a kellemetlen helyzetet, és ha bármilyen más helyről is elkaphatta a vírust, akkor próbáljon megnyugodni.

        Ami még nagyon fontos lehet, hogy a fertőzést a szájon lévő herpeszről is el lehet kapni, ha esetleg ez még nem merült fel.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-01-31 00:06:28; Megválaszolva: 2010. január 31., 00:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: