• Hepatitis téma

    MTI
    Egy felmérés szerint a magyar utazók felelőtlennek számítanak, mert nem tartanak eléggé a fertőzésektől, kevésbé népszerűek körükben a védőoltások, és nem ismerkednek meg behatóbban az esetleges betegségek elleni védekezési módszerekkel sem.
    MTI
    Az egészségre fokozott veszélyt jelentő vírusoktól tartanak a Rendőrségnél dolgozók, akik az elfogott, előállított és őrzött illegális migráns külföldiekről átterjedhető hastífusz, hepatitis és rühfertőzésnek vannak kitéve.
    MTI
    Új hepatológiai központ nyílt csütörtökön Budapesten, amely évente 1000-2000 beteg szűrését és kezelését teszi lehetővé. A Májbetegekért Alapítvány közreműködésével létrejött Új Budai Hepatológiai Centrum megalakulása azért is fontos, mert jelenleg Magyarország vezeti Európa májbeteg-halálozási listáját.
    Független Hírügynökség
    Az elmúlt három hónapban számos európai országban fertőzött a hepatitis A járvány, felütötte fejét Csehországban, Szlovákiában, Litvániában és Nagy-Britanniában is. A múlt héten 300 magyar gyermeket is be kellett oltani.
    Független Hírügynökség
    Megkezdték a fertőző májgyulladás elleni védőoltások beadását Hajdúhadházon. A Hajdú-Bihar megyei városban összesen háromezer gyermeket oltanak be a következő napokban.
    Független Hírügynökség
    Háromezer gyermek beoltására készül a tisztiorvosi szolgálat a jövő hét elején a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon. A 14 ezer lakosú településen június óta összesen nyolcan - egy felnőtt és hét gyermek - betegedett meg a fertőző májgyulladás "A" vírusától.
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvos
    A plasztikai, rekonstruktív és kozmetikai sebészet tárgykörébe számos olyan műtét tartozik, amelyek célja a normális, vagy a korábbinál előnyösebb külső elérése. Ezek a műtétek speciális szaktudást igényelnek, a beteg bőrének és szöveteinek gondos előzetes vizsgálatát, precíz vágás- és varratvezetési technikákat a későbbi hegesedés minimalizálása érdekében.
    Független Hírügynökség
    Kevés magyar turista számol azzal, hogy Törökországban jelentős a hastífusz, egyéb mediterrán országokban pedig a Hepatitis-A kockázata. Ráadásul ez utóbbit úgy is el lehet kapni, ha véletlenül rálép valaki egy fertőzött kagylóra.
    Független Hírügynökség
    Kiskorúak nem tetethetnének piercinget az intim testrészeikre a legnagyobb ausztrál szövetségi állam kormányzatának tervei szerint. Új-Dél-Walesben a készülő rendelet értelmében 16 éven aluliak számára tilos lenne a mellbimbók és a nemi szervek felékszerezése.
    FH
    Nemcsak az egzotikus országokban kell vigyázniuk a turistáknak az idén: a horvát tengerparton, és más mediterrán országokban is, például a hepatitis A vírus fertőz. Nem árt tájékozódni útnak indulás előtt!
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!