Hangszalag téma

Mitől lesz orrhangzós a beszéd?

Fül-orr-gége Központ - dr. Holpert Valéria, fül-orr-gégész, foniáter

A leggyakrabban persze náthától, de olykor olyan oka is lehet, aminek kezeléséhez műtétre is szükség lehet. Az egyéb kiváltó okokról dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniátert kérdeztük.

A gégeszűkület okai, tünetei és kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund, fül-orr-gégész

A felső légutak nyaki szakasza kritikus helyzetű a légzés szempontjából, mivel a gége körüli terület szűk, és párhuzamos légút a nyakon nincs. Itt kereszteződik a táplálék és a levegő útja, illetve nagyérképletek is futnak a közelben, amelyek fejlődési eltérései a közelség miatt a légutak lumenét is érinthetik.

Inkább beszéljen halkan, de ne suttogjon, ha gégegyulladása van!

Fül-orr-gége Központ

A vírusos gégegyulladás kezeléséhez az esetek többségében elegendő az odafigyelés és a gége, a hangszalagok kímélése. A gyorsabb felépüléshez dr. Holpert Valéria, fül-orr-gégész, foniáter ad tanácsokat.

Hangképzési zavarok - nem csak gyermekbetegség

Orvostkeresek Egészségmagazin

Rekedt, fátyolos hang, állandó torokköszörülés, szárazság érzet a torokban. A hangképzési zavarok számtalan kellemetlen tünetet produkálhatnak, kezeletlen esetben pedig szervi elváltozásokat, vagy a hang elvesztését is okozhatják.

Óvja hangszalagjait hangterápiával!

Orvostkeresek Egészségmagazin

Gégegyulladás gyakran jelentkezhet pedagógusok, előadóművészek, valamint olyan foglalkozási körökben dolgozóknál, akiknek a fő munkaeszközük a hangjuk. A visszatérő panaszok kezelésében a helyes hanghasználat elsajátítása, a hangszalagok túlerőltetésének kerülése is segíthet.

Mit jelent a ct leletben alább leírtak és okozhat-e hangszál bénulást

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund

A kétoldali plica-ariepiglottica területén látható némi asszimetria,de ez nem feltétlenül kórós.

Kérdés

Orvos valaszol - Dr. Horváth Tamás

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen ételek-italok károsak ill. milyen ételek-italok tesznek jót a hangszalagoknak, toroknak? (Énekeseknek) Ezen kívül milyen vitamin, gyógynövény, akármi, ami jót tesz?

Komoly?

Orvos valaszol - Dr. Horváth Tamás

Tisztelt Szakértő! A férjem ma volt gégésznél, mert hónapok óta krákog/nem dohányzik, nem iszik, nem kiabál, nem énekel/ igazából nem ez volt a fő oka, de 2 hónapja nagyon rekedt a hangja, olyan mint ha mutálna, a mai napra már csak suttogni tud

Hangszalagom működni fog?

Orvos valaszol - Dr. Piros Zsuzsanna

Tisztelt  Cím... Sajnos a pazsmirigy műtét után csak az egyik oldali hangszalagommal beszélek, egy kicst fulladok is,   annak ellenére, hogy fulladási problémám sosem volt. Most Galvánáram kezelésre járok.Szeretném megkérdezni visszatér-e