• Ciszta a hangszalagon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy hónapja be vagyok rekedve. A háziorvosom írt fel antibiotikumot, amit be is szedtem, de nem használt semmit. Most elmentem a fül-orr-gégészetre és egy cisztát diagnosztizáltak a hangszalagomon, amit a héten meg is műtenek. A kérdésem az lenne, mennyire veszélyes egy ilyen műtét, rutin műtétnek számít-e, illetve mi várható a műtét után: mennyi a lábadozási idő, fájni fog-e, lehet-e rögtön beszélnem, mikor tudok újra dolgozni (egy pizzériában szakács vagyok), illetve mennyi az esélye, hogy rekedt marad a hangom? Ez az első altatásos műtétem és eléggé félek.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a hangszalag ciszta témában

        Tisztelt Asszonyom! A mikroszkópos endolaryngeális műtét rutin beavatkozás. Utána jelentős fájdalomra nem kell számítani. Pár nap múlva dolgozhat, de beszélni 1-2 hétig minél kevesebbet javasolnám, ellenkező esetben súlyos rekedtség alakulhat ki a gyógyulás folyamán.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 14., 11:38; Megválaszolva: 2011. november 15., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés