Halál téma

Méltósággal elmenni…

Debreceni Egyetem

Az élet az utolsó percig értékes, ez a hospice szemlélet leglényegesebb eleme. A halál az élet természetes velejárója, sem siettetni, sem elodázni nem lehet. Erre emlékeztet október 8-án a hospice-palliatív világnap.

Halált okozhat az energiaitalok mértéktelen fogyasztása

MTI

Az energiaitalok mértéktelen fogyasztása az arra érzékenyeknél akár halált is okozhat - figyelmeztetett Funk Sándor addiktológus az M1 aktuális csatorna szerda reggeli adásában.

"Miért fél a 6 éves kisfiam a haláltól?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Kisfiam 6 éves, mostanában többször előfordult, hogy este elkezdett sírni, mert nem akar azon gondolkodni,hogy meghal. Mit mondhatnék neki, hogy megnyugodjon és ne féljen?"

Miért félünk a haláltól?

WEBBeteg - Szabó Diána Lili

Életének valamelyik szakaszában minden embernek szembesülnie kell szeretett hozzátartozójának elvesztésével. Lehet, hogy ez hirtelen történik, nem tudunk mellette lenni, hogy segítsünk. Az is lehet, hogy hosszadalmas folyamat lesz a család részvételével. Nem kiszámítható az, hogy ki hogyan fog meghalni, de ha van lehetőség, hogy egy haldoklót végigkísérjük utolsó útján, az nagy segítség lehet neki, és nekünk is.

Lehet segíteni egy haldoklónak? - interjú Dr. Eörsi Dániellel

WEBBeteg - Szabó Diána Lili

Halálfélelem

Dr. Eörsi Dániel háziorvost kérdeztük a haldoklókkal kapcsolatos tapasztalatairól. Eörsi doktor praxisa mellett a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézeténél orvostanhallgatóknak oktat többek között orvosi kommunikációt és pszichoterápiát, emellett a Magyarországi Bálint-társaság akkreditált Bálint csoport vezetője.

A világirodalom mérgei és a kémiai mítoszok

Debreceni Egyetem - Science Café

Mi az a kéneső? Miért végzetes a ciánmérgezés? Melyik a legmérgezőbb anyag? A Science Café előadássorozat állomásán, Dr. Lente Gábortól megtudhattuk.

Robin Williams halálát feltehetően öngyilkosság okozta

WEBBeteg

63 éves korában kaliforniai otthonában elhunyt Robin Williams amerikai színész. Halálát feltehetően öngyilkosság okozta, de a körülményeket még vizsgálják. A korábban alkohol és drogproblémákkal küzdő színész szóvivője elmondta, hogy az elmúlt időszakban Robin Williams depresszióban szenvedett.

Öngyilkosságra hajlamosít a dohányzás

drportal.hu

Számos tanulmány szerint a dohányzók világszerte nagyobb valószínűséggel követnek el öngyilkosságot, és a szuicid cselekmények rizikója dohányzás intenzivitásával egyenes arányban nő. - hangoztatta Jo Geun-ho, a szöuli Eulji Hospital pszichiátere.

Jézus megfeszítésének és halálának anatómiai, fiziológiai és történelmi aspektusai

drportal.hu

Christos Papaloucas az Új Testamentum eredeti, ógörög nyelvű szövegeinek kópiáit használta elsődleges forrásként ahhoz, hogy meghatározza Jézus halálának okát, és magyarázatot találjon arra, hogy miért halt meg viszonylag rövid idő alatt a kereszten.

Váratlan halál és magas vérnyomás - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Édesapám 51 éves korában váratlanul meghalt. Semmilyen előzetes problémája nem volt. Kicsit magas vérnyomása volt (170 körül). Az orvosok azt mondták, agyvérzés vitte el. Megelőzhető lett volna a halála? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.