Hányinger téma

Tanácsok az utazási betegség megelőzéséhez

WEBBeteg

Utazás

Az utazási betegség az egyensúly-érzékelés zavarai miatt alakul ki.

Betegségek utazás alatt - Mire figyeljen utazáskor?

WEBBeteg összeállítás, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Sokan választanak távoli országokat úti célként, ilyenkor a többórás utazás kisebb-nagyobb rosszulléteken kívül akár komolyabb problémát is okozhat. Milyen veszélyek fenyegetik utazás alatt? Mire figyeljen? Hogy orvosolja?

A terhességi alacsony vérnyomás okai és kezelése

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász

A terhességi alacsony vérnyomás normális jelenség. A hormonok ingadozása és a keringési változások gyakran csökkentik a vérnyomást, különösen a terhesség első és második trimeszterében.

Mire figyeljenek a 2018-as orosz foci vb-re utazók?

WEBBeteg - M. Á., Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus

Június közepén kezdetét vette a 21. FIFA labdarúgó-világbajnokság, amely tornának ezúttal Oroszország ad otthont. Rengeteg szurkoló érkezett az országba a világ számos pontjáról, hogy buzdítsa hazája válogatottját az év egyik legfontosabb sporteseményén. A tornára azonban nemcsak a szimpatizánsok, hanem az orosz egészségügyi szervezetek is készültek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai kirendeltségével egyetemben.

Kemoterápiás hányinger és hányás

WEBBeteg - B. M. , szakfordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus

A hányinger és a hányás a kemoterápiás kezelés gyakori mellékhatása. A legtöbb esetben azonban ezek a mellékhatások gyógyszeres kezeléssel megelőzhetőek vagy erősségük csökkenthető, így nem okoznak olyan kifejezett kellemetlenséget a rákkezelés alatt.

A várandósok reggeli rosszulléte csökkenti a vetélés veszélyét?

MTI

Aki várandósan reggeli rosszulléttől, hányingertől vagy hányástól szenved, annál kisebb a magzat elvesztésének a veszélye egy nagy létszámmal végzett friss amerikai kutatás szerint.

A szívinfarktus megelőző jelei

Medipress

Német kutatók megállapították, hogy a hirtelen bekövetkező szívinfarktus miatt bekövetkező halálnak vannak felismerhető előjelei.

Vészes terhességi hányás (hyperemesis gravidarum)

WEBBeteg - B. M., szakfordító

Az állapotos nők nagy többsége terhesség alatt hányingert és hányást tapasztal. A terhesség során jelentkező tünet tipikusan nem okoz súlyos panaszokat. Ha azonban nem múlik el a hányinger és a hányás, a terhes nő valószínűleg a reggeli rosszullét egy sokkal súlyosabb típusától szenved.

Diphenhydramin és a gyógynövények kombinációja: milyen interakciókra számíthat?

WEBBeteg - M. J.

A hányingert, illetve a hányást konkrét betegség hiányában kiválthatja az utazás, felfokozott lelkiállapot, illetve különféle eszközös egészségügyi vizsgálatok is. A diphenhydramin sóját, a dimenhidrinátot tartalmazó gyógyszerek alkalmasak az émelygés, hányás megelőzésére, illetve kezelésére. Érdemes azonban a természetes gyógymódok alkalmazását mellőzni e típusú hányáscsillapító gyógyszer szedése idején.

Kiránduláshoz, utazáshoz: 8 alapdolog az elsősegély készlethez

WEBBeteg - Cs. K., fordító

Itt a nyár, az osztálykirándulások, nyaralások, túrázások ideje. Cikkünkben összeszedtük, mi az a 8 dolog, ami nem hiányozhat egy alap elsősegély készletből, ám mégis elfér egy kis neszesszerben, hogy bármikor, bárhova magával vihesse.