Gyilkosság téma

Az elfojtott agresszió családtagokat is ölhet

WEBBeteg - Szondi Réka, újságíró; Tóth András, újságíró - 2012-04-06 15:03
Egy fiatal férfi - valószínűleg családi veszekedés után - megölte négy családtagját. A pszichiáter szerint hasonló esetekben általában az elfojtott agresszió miatt kitörő dührohamok okoznak hasonló pusztítást.

Miért ölt a norvég merénylő?

WEBBeteg - Abonyi Anita, újságíró - 2011-08-02 17:12
Szakemberhez fordultunk, hogy a mostanáig megjelent, felszínes - és csupán pár ténnyel foglalkozó - írások után végre mélyebbre ássunk a norvég merénylő személyiségében, s valódi válaszokat kaphassunk: miért ölt, mennyiben más ő, mint az átlagember, és voltak-e előjelei cselekedeteinek?
Egy többszörösen kezelt, kisebb bűncselekményeket is elkövető drogbeteg férfi támadta meg a budapesti Nyírő Gyula Kórház pszichiátriáján kedd este a 68 éves beteget, aki ezt követően meghalt - közölte a kórház vezetése szerda reggel az MTI-vel. A 20 éves fiatalember ellen a rendőrség büntetőeljárást indított.

Milyen pszichiátriai kórképek vezethetnek a család életének elvételéhez?

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter - 2010-03-17 19:05
Az utóbbi időkben egyre több olyan sajnálatos esemény történt, ahol valaki a saját családját megölte majd önmagával is végzett. Az esetek kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy milyen pszichiátriai kórképek vezethetnek ahhoz, hogy valaki szerettei, majd saját életének is véget vet?
"A nagybátyámat nyakon szúrták, de még ki tudta hívni a mentőket - akik nem mentek be azonnal a házba, hanem megvárták a rendőröket. Ezalatt a rokonom elhunyt. Jogszerűen jártak el? Lehet, hogy ezen a pár percen múlt egy emberélet."

Miért gyilkolták meg a nőgyógyászt?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2009-06-04 19:05
A vasárnap istentisztelet alatt meggyilkolt George Tiller arról volt híres, hogy olyan abortuszokat végzett, amit mások nem tudtak vagy nem akartak megtenni. Előrehaladott terhességek megszakítására specializálódott.

Segítség kérése gyilkossági ügyben

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-01-04 20:50
Tisztelt Jogi Szakértők! A nagybátyámat nov.15-én meggyilkolta egy házaló román (roma) árus. Nyakon és mellkason szúrta, és az arcát is összevagdosta (erről sajnos nem írtak)! Szegény látássérült volt, ezzel élhetett vissza az elkövető. Beismer