Gyilkosság téma

Az elfojtott agresszió családtagokat is ölhet

WEBBeteg - Szondi Réka újságíró / Tóth András újságíró

Egy fiatal férfi - valószínűleg családi veszekedés után - megölte négy családtagját. A pszichiáter szerint hasonló esetekben általában az elfojtott agresszió miatt kitörő dührohamok okoznak hasonló pusztítást.

Miért ölt a norvég merénylő?

WEBBeteg - Abonyi Anita, újságíró

Szakemberhez fordultunk, hogy a mostanáig megjelent, felszínes - és csupán pár ténnyel foglalkozó - írások után végre mélyebbre ássunk a norvég merénylő személyiségében, s valódi válaszokat kaphassunk: miért ölt, mennyiben más ő, mint az átlagember, és voltak-e előjelei cselekedeteinek?

Gyilkosság a pszichiátrián - Büntetőeljárás indult

MTI

Egy többszörösen kezelt, kisebb bűncselekményeket is elkövető drogbeteg férfi támadta meg a budapesti Nyírő Gyula Kórház pszichiátriáján kedd este a 68 éves beteget, aki ezt követően meghalt - közölte a kórház vezetése szerda reggel az MTI-vel. A 20 éves fiatalember ellen a rendőrség büntetőeljárást indított.

Milyen pszichiátriai kórképek vezethetnek a család életének elvételéhez?

WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit pszichiáter

Az utóbbi időkben egyre több olyan sajnálatos esemény történt, ahol valaki a saját családját megölte majd önmagával is végzett. Az esetek kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy milyen pszichiátriai kórképek vezethetnek ahhoz, hogy valaki szerettei, majd saját életének is véget vet?

Megelőzhető tragédiák? - Társadalmi agresszió és pszichés betegségek

MTI

A társadalmi problémák önmagukban is növelik a pszichiátriai megbetegedések lehetőségét. Megfigyelhető, hogy amennyiben egy társadalomban nő az agressziószint, azzal párhuzamosan a pszichiátriai betegeknél is növekszik az agresszió.

"Megölték a nagybátyámat - A mentősök hibája?"

WEBBeteg

"A nagybátyámat nyakon szúrták, de még ki tudta hívni a mentőket - akik nem mentek be azonnal a házba, hanem megvárták a rendőröket. Ezalatt a rokonom elhunyt. Jogszerűen jártak el? Lehet, hogy ezen a pár percen múlt egy emberélet."

Miért gyilkolták meg a nőgyógyászt?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A vasárnap istentisztelet alatt meggyilkolt George Tiller arról volt híres, hogy olyan abortuszokat végzett, amit mások nem tudtak vagy nem akartak megtenni. Előrehaladott terhességek megszakítására specializálódott.

Segítség kérése gyilkossági ügyben

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt Jogi Szakértők! A nagybátyámat nov.15-én meggyilkolta egy házaló román (roma) árus. Nyakon és mellkason szúrta, és az arcát is összevagdosta (erről sajnos nem írtak)! Szegény látássérült volt, ezzel élhetett vissza az elkövető. Beismer