• Öngyilkossági hajlam kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! A barátnőm édesapjának karriere a szakadék szélére került, lelkileg labilis. A családban többször volt példa öngyilkosságra, az érintett személyt is egyszer az utolsó pillanatban sikerült meggátolni. Hogy és miként tudnám/tudnánk megakadályozni, hogy újbóli kísérletet tegyen?

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a öngyilkossági veszélyhelyzet témában

        Tisztelt Kérdező, Rá kéne venni az illetőt, hogy keresse fel egy kollégámat, és kérje a segítségét. Közvetlen veszélyhelyzet esetén pedig mentőt is lehet hívni, és kórházba szállítják, ahol a közvetlen fenyegetettség elmúlásáig mindenképpen kezelik őt. Azt azonban tudni kell, hogy mindenkinek saját felelőssége van az életét illetően. Segíteni, javasolni lehet, de helyette lépni nem. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. február 26., 11:36; Megválaszolva: 2019. március 03., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: