Depresszió alapon , öngyilkossági kísérlet.

Régóta kezeletlen depresszióval élt, a férje halála után akaratlan sírás "rohamok" miatt kapott gyógyszert. Állapota idolegesen javult, majd egy-két év után ismét depressziós, tarsalgasokban nem vesz részt, látogatás alkalmával figyelme elvész, látszik máshol jár. Ez évben a tavaszi házkoruli munkák elvégzése nem ment zökkenőmentesen, nem talált segítséget, egyedül nem képes elvégezni, haszontalannak érezte magát, ezért beszedett egy doboz gyógyszert. Nem tudom , hogy tudta-e , hogy a gyerekei este hívni fogják, ami végül megmentette. Ha tudta akkor ez csak segélykialtas volt? A pszichiátrián kezelik második hete, nemsokára hazaengedik, félek, hogy megismetli... mit tegyek? Egy 70 km-re lakó testvér. Tényleg nincs Makón olyan szakorvos aki segíthetne?

Dr. Pálvölgyi Rita válasza öngyilkossági kísérlet után témában

Tisztelt Kérdező,

A beteget - minden bizonnyal - a területileg illetékes pszichiátriai gondozóba fogják irányítani további kezelésre. Ha nem így történhet, a háziorvosa megteheti ezt. Természetesen a hozzátartozók jelenléte is sokat segíthet.

Azt nehéz megmondani, hogy mi lehetett a motiváció, a halál vágya, vagy a segélykiáltás. Ezek néha nem is válnak el élesen egymástól.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. június 08., 19:16 ;Megválaszolva: 2022. június 08., 22:45
Kérdések és válaszok: Depresszió
Gyógyszer kiürülése a szervezetből
Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Szeretném megtudni, hogy a 7 éve szedett Scippa mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből? Kérdésem oka a nem...
Dulsevia abbahagyàsa
Kedves Dr. Pálvölgyi Rita! 1,5 ève lett egy depressziós betegsègem ami mára úgy èrzem megszűnt. Azóta szedem a dulsevia 30 mg os gyógyszert heti...
Bipoláris depresszió kezelése
Kedves Doktornő, Bipoláris zavarral kezelnek jelenleg. A nagyon mély depresszió jellemző az állapotomra (néha voltam hipomán, illetve még kevert)...
Antidepresszáns csere?
Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már nagyon régóta szenvedek pánikbetegséggel pontosan 9 éve, Szedtem a Scippát 10 mg-ot...
Lamolep indokolatlan szedése
Tisztelt Doktornő! Közel egy éve saját megfontolásból mentem el pszichiátriára kivizsgáltatni magam, mivel tartottam tőle, hogy a viselkedéssel...