• "Megölték a nagybátyámat - A mentősök hibája?"

    Szerző: WEBBeteg

    "A nagybátyámat nyakon szúrták, de még ki tudta hívni a mentőket - akik nem mentek be azonnal a házba, hanem megvárták a rendőröket. Ezalatt a rokonom elhunyt. Jogszerűen jártak el? Lehet, hogy ezen a pár percen múlt egy emberélet."

     Hibáztak-e a mentők?

    "A nagybátyámat megölték! Egy látássérült (51 éves) emberről van szó, aki zárkózottan élt a szeme miatt. Csak a családtagok és házaló árusok jártak hozzá, őket a bizalmába fogadta (mert a szeme miatt nem járt sehova és tőlük vásárolt). Az egyik árus nyakon (az artériánál) és mellkason szúrta! Valószínűleg azért, mert aznap nem akart vásárolni! A mentőt még ő maga tudta kihívni, pontos címmel, csak a nevét nem tudta már mondani. A mentők kiérkeztek, de hiába a házszám jól látható, a szomszédba mentek kérdezősködni, közben jöttek a rendőrök és akkor mentek csak be! Ez kb. 2-3 percet ez igénybe vett! Ezalatt a nagybátyám meghalt. A szomszéd hallotta még a jajgatását, amikor a mentős a kapunál volt és nem ment még be! Ilyen esetben nem kellett volna azonnal bemenni a mentősöknek (címet is tudták)? Hisz másodpercek is számítanak! Úgy gondolom, féltek bemenni (és megvárták a rendőröket) ! Kérem, segítsenek, mit kellett volna tenni a mentőknek? Mi a teendő ilyen esetben, ki tud segíteni?"

    Hirdetés

    Tisztelt Kérdező!

    Amennyiben a mentők a helyszínre érkezéskor zárt ajtót találnak, csak a rendőrséggel együtt mehetnek be a házba. Mindenképpen meg kell várniuk a rendőrséget, hiszen csak nekik van joguk kinyitni egy házat.

    Ebben az esetben is így jártak el. Amennyiben az eljárással kapcsolatban vizsgálatot szeretne, keresse fel az Országos Egészségbiztosítási Felügyeletet.

     Az orvosok is tévedhetnek
    Sok nagyszerű orvosi találmányról, gyógyszerről bizonyosodott be évtizedek alatt, hogy bizonyos esetekben életmentő lehet, felesleges alkalmazásuk azonban káros vagy legalábbis hatástalan.
     
    Nagyon örült mindenki például az antibiotikumoknak, azonban - mint a gyógyszerek általában – az antibiotikum sem csodaszer.
    Orvosi tévhitek >>

    Legutóbb frissült: 2009.11.22 22:22
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

    Sokkal kevesebben halnak meg infarktusban, de lehet még javítani az arányokon

    Drámaian csökkent az elmúlt egy évtizedben a szívinfarktus okozta halálesetek száma, de javítható még a mutató - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna műsorában Becker Dávid, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese.

    Húsvét - A kórházak és a mentők folyamatosan működnek

    A betegellátás a húsvéti időszakban is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.

    A karácsonyi időszakban is folyamatos betegellátás az ÁEEK intézményeiben

    Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban a betegellátás a karácsonyi időszakban is folyamatos és zökkenőmentes lesz.

    A 112-es segélyhívó egész Európában hívható

    Bármikor bárki kerülhet vészhelyzetbe, akár külföldön is. Ezért hasznos dolog az eszünkbe vésni, hogy veszély esetén egész Európában hívható az egyezményes segélyhívó szám: a 112.

    Baleset az utakon: gyorshajtás, figyelmetlenség és fáradtság az okok között

    Ha az időjárás változik, akkor több baleset történik az utakon, ezért ilyenkor az autóvezetőknek még körültekintőbbnek kell lenniük. Elkészült Magyarország útjainak kockázati térképe, amely fontos jelzés az autósoknak, figyelve a baleset-megelőzésre.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.