"Megölték a nagybátyámat - A mentősök hibája?"

WEBBeteg
megjelent:

"A nagybátyámat nyakon szúrták, de még ki tudta hívni a mentőket - akik nem mentek be azonnal a házba, hanem megvárták a rendőröket. Ezalatt a rokonom elhunyt. Jogszerűen jártak el? Lehet, hogy ezen a pár percen múlt egy emberélet."

Hibáztak-e a mentők?

"A nagybátyámat megölték! Egy látássérült (51 éves) emberről van szó, aki zárkózottan élt a szeme miatt. Csak a családtagok és házaló árusok jártak hozzá, őket a bizalmába fogadta (mert a szeme miatt nem járt sehova és tőlük vásárolt). Az egyik árus nyakon (az artériánál) és mellkason szúrta! Valószínűleg azért, mert aznap nem akart vásárolni! A mentőt még ő maga tudta kihívni, pontos címmel, csak a nevét nem tudta már mondani. A mentők kiérkeztek, de hiába a házszám jól látható, a szomszédba mentek kérdezősködni, közben jöttek a rendőrök és akkor mentek csak be! Ez kb. 2-3 percet ez igénybe vett! Ezalatt a nagybátyám meghalt. A szomszéd hallotta még a jajgatását, amikor a mentős a kapunál volt és nem ment még be! Ilyen esetben nem kellett volna azonnal bemenni a mentősöknek (címet is tudták)? Hisz másodpercek is számítanak! Úgy gondolom, féltek bemenni (és megvárták a rendőröket) ! Kérem, segítsenek, mit kellett volna tenni a mentőknek? Mi a teendő ilyen esetben, ki tud segíteni?"

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben a mentők a helyszínre érkezéskor zárt ajtót találnak, csak a rendőrséggel együtt mehetnek be a házba. Mindenképpen meg kell várniuk a rendőrséget, hiszen csak nekik van joguk kinyitni egy házat.

Ebben az esetben is így jártak el. Amennyiben az eljárással kapcsolatban vizsgálatot szeretne, keresse fel az Országos Egészségbiztosítási Felügyeletet.

Az orvosok is tévedhetnek
Sok nagyszerű orvosi találmányról, gyógyszerről bizonyosodott be évtizedek alatt, hogy bizonyos esetekben életmentő lehet, felesleges alkalmazásuk azonban káros vagy legalábbis hatástalan.

Nagyon örült mindenki például az antibiotikumoknak, azonban - mint a gyógyszerek általában – az antibiotikum sem csodaszer.
Orvosi tévhitek

Cikkajánló

A látótér vizsgálata
A látótér vizsgálata

Értelmezése és félreértelmezése.

A HPV-tesztek típusai
A HPV-tesztek típusai

Milyen tesztek állnak rendelkezésünkre?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Tóth András, újságíró
WEBBeteg - Szondi Réka, újságíró; Tóth András, újságíró
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.