"Megölték a nagybátyámat - A mentősök hibája?"

Szerző: WEBBeteg

"A nagybátyámat nyakon szúrták, de még ki tudta hívni a mentőket - akik nem mentek be azonnal a házba, hanem megvárták a rendőröket. Ezalatt a rokonom elhunyt. Jogszerűen jártak el? Lehet, hogy ezen a pár percen múlt egy emberélet."

Hibáztak-e a mentők?

"A nagybátyámat megölték! Egy látássérült (51 éves) emberről van szó, aki zárkózottan élt a szeme miatt. Csak a családtagok és házaló árusok jártak hozzá, őket a bizalmába fogadta (mert a szeme miatt nem járt sehova és tőlük vásárolt). Az egyik árus nyakon (az artériánál) és mellkason szúrta! Valószínűleg azért, mert aznap nem akart vásárolni! A mentőt még ő maga tudta kihívni, pontos címmel, csak a nevét nem tudta már mondani. A mentők kiérkeztek, de hiába a házszám jól látható, a szomszédba mentek kérdezősködni, közben jöttek a rendőrök és akkor mentek csak be! Ez kb. 2-3 percet ez igénybe vett! Ezalatt a nagybátyám meghalt. A szomszéd hallotta még a jajgatását, amikor a mentős a kapunál volt és nem ment még be! Ilyen esetben nem kellett volna azonnal bemenni a mentősöknek (címet is tudták)? Hisz másodpercek is számítanak! Úgy gondolom, féltek bemenni (és megvárták a rendőröket) ! Kérem, segítsenek, mit kellett volna tenni a mentőknek? Mi a teendő ilyen esetben, ki tud segíteni?"

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben a mentők a helyszínre érkezéskor zárt ajtót találnak, csak a rendőrséggel együtt mehetnek be a házba. Mindenképpen meg kell várniuk a rendőrséget, hiszen csak nekik van joguk kinyitni egy házat.

Ebben az esetben is így jártak el. Amennyiben az eljárással kapcsolatban vizsgálatot szeretne, keresse fel az Országos Egészségbiztosítási Felügyeletet.

Az orvosok is tévedhetnek
Sok nagyszerű orvosi találmányról, gyógyszerről bizonyosodott be évtizedek alatt, hogy bizonyos esetekben életmentő lehet, felesleges alkalmazásuk azonban káros vagy legalábbis hatástalan.

Nagyon örült mindenki például az antibiotikumoknak, azonban - mint a gyógyszerek általában – az antibiotikum sem csodaszer.
Orvosi tévhitek >>

Módosítva: 2009.11.22 22:22, Megjelenés: 2009.11.22 22:22
Címkék: Gyilkosság, Mentő
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

A vérben lévő szabad...

A D-vitamin hiánya gyakori Európában, különösen az idős embereknél. Számos, többnyire az öregedéssel kapcsolatos betegség, például szív- és...

Milyen pszichiátriai kórképek...

Az utóbbi időkben egyre több olyan sajnálatos esemény történt, ahol valaki a saját családját megölte majd önmagával is végzett. Az esetek...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.