Gyermeksebészet téma

Fitymaszűkület (phimosis) gyermeksebészeti vonatkozásai

WEBBeteg - Dr. Kőnig Róbert, gyermeksebész és gyermektraumatológus

Mi is tulajdonképpen a fitymaszűkület? Mikor igényel kezelést? Milyen terápiás lehetőségek jöhetnek szóba? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, amit minden fiúgyermek szüleinek tudnia kell.

Dr. Kőnig Róbert

WEBBeteg.hu

Dr. Kőnig Róbert mentőtiszt, gyermeksebész, gyermek-traumatológus, a WEBBeteg.hu orvos szakértőjének önéletrajza, bemutatkozása.

Kulcslyuksebészeti eljárással mentettek meg egy csecsemőt

MTI

Kulcslyuksebészeti eljárással mentettek meg egy nyelőcső-elzáródással született csecsemőt Budapesten - közölte a Semmelweis Egyetem az MTI-vel.

Beszélgetés dr. Kiss Imrével, díjazott gyermeksebész főorvossal

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Portré

Szerencsés az a gyermek, akinek gyógyítását dr. Kiss Imre főorvos, a budapesti Semmelweis Egyetem I. Gyermekgyógyászati Klinikájának sebész gyermekorvosa végzi.

Áprilistól új gyermeksebészeti ügyeleti rend lesz a fővárosban

MTI

Április elsejével megszűnik a gyermeksebészeti ügyelet a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai telephelyén, ezért Budapest és Pest megye sürgősségi ellátásában átalakul a közép-magyarországi nagytérségi ügyeleti rend.

Gyermeksebészet Debrecenben

WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra

1997-ben a debreceni gyemekklinika és az egyetem vezetése azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a gyermeksebészeti ellátást megerősíti a személyi és a tárgyi feltételek javításával, bővítésével és korszerűsítésével.

Bélcsavarodás

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Szeretnék információt gyűjteni, illetve kapni arról, hogy egy 5-6 hetes koraszülött kislány mitől, miktől kaphat bélcsavarodást, milyen tünetei lehetnek, milyen vizsgálattal vehető észre! Illetve, hogy a hirtelen megemelt táplálékbevitel is okozhat-

Hereprobléma

Orvos valaszol - Dr. Tóth Emese

Tisztelt Doktor Úr! 12 és fél éves a kisfiam. Megütötte a jobb oldali heréjét, és a fájdalom miatt kerültünk az urológiára. Az urológus fedezte fel, hogy a bal heréjével is gondok vannak, melyek a következők: retentia, atrophia testis l. d., bal

VAJON MI LEHET?

Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika

KEDVES DOKTORÚR/DOKTORNŐ.1 1/2 éves az unokám, és mikor megkapta élete másodi injekcióját, annak a helyén lett egy bors szemnyi kis barna dudor, és miko lázas valami miatt, olyankor ez a kis dudor környéke bepirossodik, nagyon forró, de amilyen