Gyógyszerhamisítás téma

Gyógyszerek - Generikus vagy hamis?

hamisgyogyszer.hu

Online konzultációra bocsátja az Európai Bizottság a szellemi tulajdonjogi jogsértés gyanújával megállított termékszállítmányok elleni hatósági fellépés kérdését.

Facebook profil a gyógyszerhamisítás ellen?

hamisgyogyszer.hu

A hamis gyógyszerek bejelentésére alkalmas profilt hoztak létre az egyik legismertebb nemzetközi közösségi portálon a kenyai hatóságok.

Álgyógyszerek: belehalhatunk?

medizona.hu

Terrorszervezetekhez is jut abból a nem kevés bevételből, amely a hamis gyógyszerek eladásából származik. Az Interpol szerint valószínűleg az Al-Kaida is nagyobb összegekhez jut az álpirulák révén.

Elárasztják Európát a veszélyes, hamis gyógyszerek

hamisgyogyszer.hu

Minden európai polgárt fenyeget a kontinensre egyre nagyobb számban érkező hamis gyógyszer. Az egyik legfertőzöttebb terület Nagy-Britannia, ahol tavaly már az államilag fenntartott egészségügyi intézményekbe is eljutottak a veszélyes készítmények.

Az életével játszik, aki bizonytalan eredetű gyógyszert fogyaszt

hamisgyogyszer.hu

Interjú Dr. Kondorosi Ferenccel, az "Új rend és szabadság" programért felelős kormánybiztossal a gyógyszerhamisítással szembeni hazai küzdelemről.

Globális gyógyszermaffia

hamisgyogyszer.hu

Gyakran hallani különféle hamisítványokról. Legyen bár szó ruhákról, DVD-lemezekről vagy más termékekről, a szellemi tulajdon megsértése anyagi károkat okoz a fejlesztésben és gyártásban résztvevőknek, a jogtulajdonosoknak, és a legális munkahelyeket veszélyezteti. Ennél is nagyobb veszélyt jelentenek azonban a világszerte terjedő hamis orvosságok, amelyek emberéletek ezreit követelik évente.

A gyógyszerhamisítás világszerte aggasztó méreteket ölt

hamisgyogyszer.hu

A hamis gyógyszerpiac növekedése becslések szerint évi 12-16 százalék, amely elsősorban a fejlődő országokban ölt aggasztó méreteket, ahol a forgalmazott gyógyszerek akár 50%-a hamis. Interjú Székely Krisztinával, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnökével.

Gyógyszerhamisítás - szigorúbb szabályozást sürget az EU

hamisgyogyszer.hu

Világszerte és Európában is aggasztó méreteket ölt a gyógyszerek hamisítása. Az esetleges körülmények között, legtöbbször házilag vagy illegális feketelaborokban kotyvasztott szerek minden évben emberéletek ezreit követelik. A jelenség Európában sem ismeretlen – 2008 végén a brüsszeli Bizottság keményebb fellépésre szánta el magát.

10 lakosból 9 patikában vásárol gyógyszert

WEBBeteg/Szinapszis

10 lakosdól 9 kizárólag patikában vásárol gyógyszert - derült ki a Sziapszis Kft. által végzett felmérésből. A patikán kívül vásárlók aránya Budapesten a legnagyobb, a patikahűség pedig az életkor előrehaladtával jelentősen nő.