Glikémiás index téma

Rizs, tészta vagy krumpli - Melyik köretet válasszam?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakértő
2022-04-14 20:33

Az egészségtudatos vagy reform életmód hívei szerint nem feltétlenül illik bele a három legkedveltebb köret - a rizs, a tészta vagy a burgonya - a mindennapi táplálkozásba, legalábbis hagyományos módon elkészítve. Ugyanakkor ezekről a köretekről nem szükséges lemondanunk, ha egészségünk megengedi. Nézzük meg, mikor fogyaszthatjuk őket, milyen módon készíthetjük el, esetleg mi javasolható helyettük.

Mit kell tudni a glikémiás indexről?

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
2022-03-05 15:05

A glikémiás index egy számérték, mely a táplálékok besorolását jelenti egy 0-tól 100-ig terjedő skálán, a vércukorszintre gyakorolt hatásuk alapján. Eredetileg a cukorbetegek vércukorszintjének ellenőrzésére fejlesztették ki.

Étrendi javaslatok inzulinkezelés mellett

WEBBeteg - Dr. Brasnyó Pál, belgyógyász, nefrológus, diabetológus
2022-01-19 20:33

A cukorbetegek étrendjének célja az addigi, általában nem megfelelő étrendnek az egészséges életvitel irányába történő módosítása.

Egészséges étrendi tanácsok!

Több mint TestŐr
2017-10-25 11:42

Fontos, hogy alacsony glikémiás indexű ételeket fogyasszunk, ez nem csak a cukorbetegek számára fontos, hiszen ha a vércukorszint nem nagyon emelkedik meg, elkerülhető a későbbi cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása.

Glikémiás index

2015-05-07 16:02
Glikémiás index,Cukorbetegség,Vércukorszint

A glikémiás index egy számérték, mely a táplálékok besorolását jelenti egy 0-100 terjedő skálán, a vércukorszintre gyakorolt hatásuk alapján. Eredetileg a cukorbetegek vércukorszintjének ellenőrzésére fejlesztették ki.

Ezt ettük negyedszázada

diabetes.hu - Kicsák Marian, dietetikus
2014-06-03 09:41

Előző számunkban az őskorról írtam. A diétával kapcsolatos ajánlások 25 évvel ezelőtt nagy fordulatot vettek. S e változások igen lényegesek voltak.

Szénhidrátok és a glikémiás index - Egyénenként eltérő a hatásuk?

WEBBeteg
2011-11-29 09:39

Azt szeretném tudni,hogy a különböző glikémiás indexű szénhidrátok mikor vannak csúcson a vérben és mikorra csengenek le, illetve,hogy függnek-e ezek az adatok az egyéntől is. Ha igen,akkor mi befolyásolja az egyes emberekben? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Diabétesz - A vacsora utáni séta sokat segít

MTI
2010-08-19 18:37

Az esti étkezés után egészséges járni egy kicsit, kiváltképp azoknak, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek - állapította meg egy új amerikai tanulmány, amelynek eredményeit a Journal of the American Medical Directors Association közölte.