Syncumar és ginkgo biloba

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 28 éves nő vagyok, mélyvénás kismedencei trombózis, illetve sinus trombózis miatt kb 6 éve folyamatosan syncumart szedek. Genetikai vizsgálat negatív lett, családban mindkét ágon többszöri trombózisok voltak. Mivel kb 4 hónapja enyhe füldugulást érzek, mely néha jobb, néha rosszabb, neurológiára és fülészetre mentem. Fülészeten orrsövényferdülésen kívül minden rendben volt. MRI vizsgálat jelenleg nem igazolt sinus trombózist. A kérdésem az lenne, hogy syncumar mellett szedhetem e a forever ginkgo plus terméket, illetve az említett gyógyhatású készítmény mérsékelheti e a tüneteket? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel

Dr. Árki Ildikó válasza gyógynövény interakció témában

Kedves Kérdező! A Ginkgo biloba önmagában is csökkenti a véralvadást, a syncumar véralvadás gátló hatását fokozza, azaz vérzést okozhat az együttes használatuk. A hatékonyság kérdésében: füldugulásos panaszra hatásossága nem valószínű. Mindezek alapján nem javaslom a szedését. Amennyiben mégis használni szeretné a készítményt, csak fokozott orvosi ellenőrzés mellett tegye.

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2012. december 04.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?
Székelés utáni viszketés
Pacemakerrel sejtrezonanciás kezelés...
Infúzió után megkeményedett ér?
Kedves Doktornő! Lassan két hete, hogy kórházba kerültem hányás miatt ahol sürgősségin vettek tőlem vért majd a könyökhajlatomból majd az infúzió lefolyásáig...