Téma: Gabona
Alaposan nézze meg a címkét, ha kovászos kenyeret vesz
Tudatos Vásárlók Egyesülete - 2025.08.20. 10:21
Augusztusban a hagyományok szerint először kerül az új termésből készült kenyér az asztalra. De nagyon nem mindegy, hogy miből és milyen eljárással készül a mindennapi kenyerünk!
Liszttípusok – Mit kell tudni róluk egészségünk szempontjából?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2024.12.08. 05:03

Egy tökéletes kenyérhez vagy egy finom pékáruhoz nélkülözhetetlen a kiváló minőségű liszt. Mire érdemes figyelni, amikor pékárut vagy kenyeret vásárolunk? Mit kell tudni a lisztekről...
A gabonafélék fogyasztásával összefüggő panaszokról
Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus - 2024.07.05. 16:00
A gabonafélék fogyasztása sokaknál okozhat emésztőszervi panaszokat, azonban sokan tévesen tartják gluténérzékenynek magukat tüneteik alapján. Cikkünkben a gabonafélék fogyasztásával...
Gabonaallergiára gyanakszik? Ezek lehetnek a tünetek
WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus - 2024.03.30. 12:50

Élelmiszer-allergiáról akkor beszélünk, ha az egyébként ártalmatlan tápanyagalkotókat az egyén szervezete a gyomor-bélrendszeren bejutva idegennek ismer fel, ezért az immunrendszer...
Miért és kiknek előnyös a gabonakorpák fogyasztása?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2024.02.11. 05:03

A gabonafélék évezredek óta az emberiség legfontosabb táplálékainak számítanak. A világ minden táján fogyasztanak különböző gabonákat és azokból készült ételeket. Az iparosodás előtt nem...
A gluténérzékenység figyelmeztető tünetei
Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus - 2022.05.11. 20:33
A lisztérzékenység vagy gluténérzékenység (cöliákia) hosszú időn át lappanghat, kései felismerése azonban súlyos felszívódási zavarhoz és tápanyaghiányhoz vezethet.
Miért fontos az elegendő rostbevitel?
Szponzorált tartalom - 2022.02.28. 10:23
Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a megfelelő rostbevitel javítja az emésztést, és csökkenti a krónikus betegségek kockázatát. Hogyan teszi mindezt, és miben segíthet még?...
A teljes kiőrlésű gabona kedvező hatása
Medipress - 2011.03.28. 13:11
A reggeli gabonapehely, különösen a teljes kiőrlésű változat fogyasztása, csökkentheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.