Téma: Gabona
Alaposan nézze meg a címkét, ha kovászos kenyeret vesz
                        
                            Tudatos Vásárlók Egyesülete - 2025.08.20. 10:21                        
                    
                
                                Augusztusban a hagyományok szerint először kerül az új termésből készült kenyér az asztalra. De nagyon nem mindegy, hogy miből és milyen eljárással készül a mindennapi kenyerünk!                            
                            
        
        
        Liszttípusok – Mit kell tudni róluk egészségünk szempontjából?
                        
                            WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2024.12.08. 05:03                        
                    
                
                            
                                Egy tökéletes kenyérhez vagy egy finom pékáruhoz nélkülözhetetlen a kiváló minőségű liszt. Mire érdemes figyelni, amikor pékárut vagy kenyeret vásárolunk? Mit kell tudni a lisztekről...                            
                            
                        A gabonafélék fogyasztásával összefüggő panaszokról
                        
                            Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus - 2024.07.05. 16:00                        
                    
                
                                A gabonafélék fogyasztása sokaknál okozhat emésztőszervi panaszokat, azonban sokan tévesen tartják gluténérzékenynek magukat tüneteik alapján. Cikkünkben a gabonafélék fogyasztásával...                            
                            
        
        
        Gabonaallergiára gyanakszik? Ezek lehetnek a tünetek
                        
                            WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus - 2024.03.30. 12:50                        
                    
                
                            
                                Élelmiszer-allergiáról akkor beszélünk, ha az egyébként ártalmatlan tápanyagalkotókat az egyén szervezete a gyomor-bélrendszeren bejutva idegennek ismer fel, ezért az immunrendszer...                            
                            
                        Miért és kiknek előnyös a gabonakorpák fogyasztása?
                        
                            WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2024.02.11. 05:03                        
                    
                
                            
                                A gabonafélék évezredek óta az emberiség legfontosabb táplálékainak számítanak. A világ minden táján fogyasztanak különböző gabonákat és azokból készült ételeket. Az iparosodás előtt nem...                            
                            
                        A gluténérzékenység figyelmeztető tünetei
                        
                            Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus - 2022.05.11. 20:33                        
                    
                
                                A lisztérzékenység vagy gluténérzékenység (cöliákia) hosszú időn át lappanghat, kései felismerése azonban súlyos felszívódási zavarhoz és tápanyaghiányhoz vezethet.                            
                            
        
        
        Miért fontos az elegendő rostbevitel?
                        
                            Szponzorált tartalom - 2022.02.28. 10:23                        
                    
                
                                Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a megfelelő rostbevitel javítja az emésztést, és csökkenti a krónikus betegségek kockázatát. Hogyan teszi mindezt, és miben segíthet még?...                            
                            
        
        
        A teljes kiőrlésű gabona kedvező hatása
                        
                            Medipress - 2011.03.28. 13:11                        
                    
                
                                A reggeli gabonapehely, különösen a teljes kiőrlésű változat fogyasztása, csökkentheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.