• Gabona allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Voltam allergia vizsgálaton és ott kiderült, hogy minden növényre allergiás vagyok tavasztól-őszig. Ezek között szerepel a gabona, árpa, rozs, búza, zab allergia is. A kérdésem az lenne, hogy akkor mostantól nem ehetek olyan ételeket illetve kenyeret, amiben ezek az összetevők megtalálhatók? Vagy csak azokban a hónapokban nem ehetem, amikor virágzanak. Ez nem étel allergia volt így úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy lisztérzékeny lettem. Vagy mégis? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! A gabona allergia a vértesztben keresztallergia lehet, ez azt jelenti, hogy Ön valójában nem a gabonára, mint élelmiszerre, hanem a gabonák pollenjére, a virágporára allergiás. Tehát nem lett lisztérzékeny, mindenféle gabonát ehet. Abban az esetben kellene valamilyen gabonafélére diétáznia, ha az elfogyasztása valamilyen konkrét tünetet okozna (pl.csalánkiütés, hányás, hasmenés, hasfájás stb). Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 09., 09:44; Megválaszolva: 2011. október 11., 20:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés