Gátmetszés téma

Szülés utáni bélgázképződés - Normális?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász

A szülés utáni bélgázképződés gyakori, és általában magától megszűnik, de a kismedencei károsodás vagy egyéb háttérben meghúzódó egészségügyi állapot jele is lehet. Az alábbi cikkben a szülés utáni gázképződés és a puffadás okait vizsgáljuk. Arról is írunk, mikor kell orvoshoz fordulni és milyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre.

A terhesség 33. hete

WEBBeteg

A harmadik trimeszterben tapasztalt kellemetlenségek a 33. héten egyre erősebbek lehetnek, melyekhez most hőhullámok is társulhatnak.

Gátmetszés vagy gátvédelem? - Érvek és ellenérvek

WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos

A gátmetszés alkalmazása a XX. század elején terjedt el. Célja a hüvelybemenet és végbél közti rész (a gát) megóvása a szülés során. Egyes országokban még ma is elenyésző számú esetben alkalmaznak gátmetszést. Miért tartja ma sok kismama a szülés legfélelmetesebb részének, miért vált ki ez a téma oly sok vitát?

Érvek az otthonszülés mellett

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos

Otthon vagy kórházban? A kérdés nagy vitákat vált ki. Nincs egyetértés az otthonszülés tervezetét kidolgozó Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium, valamint a szüléseket otthon vezető bábák között, de a kérdés megosztja a közvéleményt is.

Érvek a kórházban szülés mellett

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos

A kórházi szülés mellett szóló legfőbb érv a műszerezettségben meglévő különbség, hiszen egyikünk lakásában sincsenek meg azok a diagnosztikus vagy terápiás eszközök, amik egy kórházban az alapfelszerelés részét képezik.

Fájdalomcsillapítás terhesség alatt és szülés után

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A terhesség, szülés és anyaság izgalmas új feladat, ám ugyanakkor fájdalmas is. A szülési fájdalmak gyakran nem érnek véget az utolsó nyomással. Ám ha tudja, hogyan kezelje a császármetszési heget, fájdalmas melleket, berepedezett mellbimbót, kevésbé fájdalmasan kezdődik életének eme izgalmas időszaka, és figyelmét, energiáit a babára fordíthatja.

Rosszul sikerült gátmetszés

Orvos valaszol - Dr. Csősz György

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! A napokban szülte egy ismerősöm a harmadik gyermekét. Természetes úton szült, sajnos nem tágult eléggé, ezért gátmetszést kellett végezni. A seb nagyon nagy lett, sokáig varrták. Azóta kiderült, hogy egy ínszalagot hozzávar

Helyreállítás

Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! 9 hónapja szültem, és a gátmetszés után a hüvelyem (is...) kb. 1 cm - en nyitva maradt a vágás mentén. Milyen beavatkozásra számíthatok, ha szeretném összevarratni? A plasztikai sebészeten, ahol szültem, azt mondt

Hüvelyi fájdalom

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt Cím! Az alábbi problémával fordulok Önökhöz: 3 hete szültem meg első kislányomat, a szülés spontán volt, minden rendben zajlott és nagyon gyorsan ment. Gátvédelemre sajnos nem volt lehetőségem, ezért engem is megvágtak. 3 db külső varrato

Gátmetszés

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Pár hete szültem és még mindig nem tudok ülni. A vágások rögtön a hüvelybemenetnél vannak belül - vagy ezek szakadások helyei azt nem tudom, kívül is van heg az egy laterális vágás. Sajog az egész szinte állandóan és a belső vágások vagy szakadások m