gátmetszés után

Tisztelt Doktor Úr! 3. hete, hogy megszültem gyermekem, de a gátmetszést 3 öltéssel (külső varrat) varta össze orvosom. Észrevételem, hogy nem sikerült az eredeti méretet visszállítani, mert én nagynak találom... ez nagyon aggaszt, -ilyenkor mi a teendő, ha még a 6 hetes önmegtartóztatás után is ez igazolódik be? Azóta még mindig vérzek, tisztasági betét nem elég... Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Dr. Szalóczy Péter válasza gátmetszés után témában

Kedves Kérdező! Aggálya fölösleges. Szövetei még nem nyerték el végső alakjukat. Másrészt, egy 32-35 centis fejkőrfogat kinyújtó átengedése után nem lehet többé ugyanolyan teljesen a hüvelybejárat, mint volt. Nem is kell. Az örömokozás nem méret kérdés. A gyermekágyi folyás, ha még van, nem élénkpiros vérzés, csak sárgás savózás lehet. Ha valóban vérzik még,, hüvelyi ultrahangos vizsgálattal meg kell állapítani, nem maradt-e lepénytöredék a méhben. Állapotát mielőbb jelentse szülőorvosának.

Kérdés: 2012. október 05., 16:44; Megválaszolva: 2012. október 08., 07:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar
Másodlagos szakvélemény
Menstruáció időtartama
Hüvelykúp után nemi élet