Gátmetszés után

Tisztelt Doktor Úr! 3. hete, hogy megszültem gyermekem, de a gátmetszést 3 öltéssel (külső varrat) varta össze orvosom. Észrevételem, hogy nem sikerült az eredeti méretet visszállítani, mert én nagynak találom.. ez nagyon aggaszt, -ilyenkor mi a teendő, ha még a 6 hetes önmegtartóztatás után is ez igazolódik be? Azóta még mindig vérzek, tisztasági betét nem elég.. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

† Dr. Szalóczy Péter válasza gátmetszés után témában

Kedves Kérdező! Aggálya fölösleges. Szövetei még nem nyerték el végső alakjukat. Másrészt, egy 32-35 centis fejkőrfogat kinyújtó átengedése után nem lehet többé ugyanolyan teljesen a hüvelybejárat, mint volt. Nem is kell. Az örömokozás nem méret kérdés. A gyermekágyi folyás, ha még van, nem élénkpiros vérzés, csak sárgás savózás lehet. Ha valóban vérzik még, , hüvelyi ultrahangos vizsgálattal meg kell állapítani, nem maradt-e lepénytöredék a méhben. Állapotát mielőbb jelentse szülőorvosának.

Megválaszolva: 2012. október 08.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Barna ovulációs folyás antibiotikumtól
Gardasil-9 hpv elleni oltás / teherbe...
Multiplex myoma
Hashimoto és Betadine
NA HPV pozitivitás
LSIL eredmény
Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati rákszűrésem eredménye kóros hámelváltozást mutatott, LSIL (enyhe). A rákszűréssel egyidejűleg kértem a HPV vizsgálatot,...