• Fogamzásgátlási Módszer téma

    Nőgyógyászati Központ - dr. Hetényi Gábor, szülész-nőgyógyász
    A fogamzásgátlás a legtöbb esetben legalább annyira központi kérdés, mint a családtervezés. Nem csoda, hogy mindenki a lehető legjobb megoldást keresi, ráadásul olyat, ami kevésbé terheli a szervezetet. Az egyik ilyen lehetőség a spirál, melyről dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza beszélt.
    WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert
    A XXI. században a tudatos családtervezés problémájával szembekerülő családok a fogamzásgátlási módszerek széles palettájáról választhatnak.
    Rézgyöngy - Szponzorált tartalom
    A hormonmentes Rézgyöngy az elmúlt hónapokban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Rézgyöngy a hosszú távon is biztonságos és hatékony hormonmentes méhen belüli módszerek választékát bővíti. (x)
    WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert
    Napjainkban az első szexuális kapcsolat létrejötte egyre korábbi életkorban következik be, jellemzően a 15. életév környékén. Nagyon fontos döntés előtt áll tehát az a fiatal – és kezelőorvosa is – aki a számára legmegfelelőbb fogamzásgátlási módszeren gondolkodik.
    Hirdetés
    Folyamatosan csökken az abortuszok száma Magyarországon, de tavaly még így is negyven terhesség megszakítás jutott száz élve szülésre. (x)
    WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs
    A fogamzásgátlás igénye nem újkori jelenség, már az ókorban is számos megoldást találtak ki a nem kívánt terhességek megelőzésére. A modern kor további alternatívákat kínál a születésszabályozásra, melyek hatékonyságukat tekintve ugyan eltérőek, de ezen széles palettáról már mindenki találhat magának megfelelőt. Megkülönböztethetünk férfiak, illetve nők által használható módszereket, melyek közül a legfontosabbakat az alábbiakban tekintjük át.
    WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert
    A gyermek megszületését követően – attól függetlenül, hogy természetes úton vagy császármetszéssel történt – a szervezetben drámai hormonszint – változások mennek végbe, amelyek az anyatej termelődésének megindulását eredményezik.
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
    Fogamzásgátlási módszer
    Az, hogy a pár milyen eljárást alkalmaz a nem kívánt terhesség elkerülésére, sok tényező függvénye; érdemes átgondolni a választott módszer hatékonyságát, kockázatait és költségvonzatát is.