Fertőzésveszély téma

Elsősegélycsomag - Mit vigyünk magunkkal nyaraláskor?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2022-07-27 21:33
Az egészségügyi elsősegélycsomag része legyen a láz- és fájdalomcsillapító, a hőmérő, a görcsoldó, a hasmenés vagy székrekedés kezelésére szolgáló készítmény. Jó, ha van nálunk B6-vitamin is. Ezekhez jönnek még a sebellátásra használatos kötszerek, a steril mull-lapok, a sebfertőtlenítő oldat és a gumikesztyű.
Bár Magyarországon lezajlott a koronavírus-járvány első szakasza, nem szabad hátradőlni, mert továbbra is jelen van a kórokozó, tart a világjárvány - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Elhunyt az első magyar beteg

Koronavírus Sajtóközpont - 2020-03-15 14:32
Halálos áldozata van a koronavírus-járványnak Magyarországon is. Az elhunyt egy 75 éves férfi.

Emberre nem veszélyes, de körültekintően kell eljárniuk az állattartóknak!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2018-05-14 13:11
Az afrikai sertéspestis emberre nem veszélyes, csak a vaddisznókat és a házi sertéseket betegíti meg - így semmilyen kockázatot nem jelent az ember egészségére, ha például elhullott vaddisznóba botlana az erdőben. A Nébih hangsúlyozza: ahogyan a fertőzött állatokkal érintkezés, a fertőzött élelmiszer elfogyasztása sem jelent ránk veszélyt.
Szlávik János infektológus szerint nincs ok a pánikra, amiért Szlovéniában regisztráltak egy zikavírusos megbetegedést, a terhes nők viszont ne kockáztassanak azzal, hogy egy a vírus által érintett területre utaznak.

Influenzajárvány - A betegek majdnem fele 14 éven aluli

WEBBeteg összeállítás - 2016-02-10 16:30
Tovább nőtt az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma 2016. ötödik hetében - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ szerdai közleményében. A megbetegedések száma az előző héthez hasonló mértékben emelkedett, a lakosság körülbelül 0,3 százaléka fordult orvoshoz influenzás panaszokkal.

Influenza-körkép

WEBBeteg - 2014-11-29 22:25
Influenzajárvány van? Mennyi az esélye, hogy megbetegszik? Tájékozódjon az aktuális fertőző megbetegedésekről.
Európában nagyon alacsony annak kockázata, hogy ebolajárvány törjön ki - hangsúlyozta Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója szerdán Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) környezetvédelmi, közegészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakbizottsága előtti meghallgatásán.
Coli fertőzés veszélye miatt fel kell forralni a vezetékes ivóvizet használat előtt a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szervének keddi előírása szerint öt mátrai településen: Parádon, Bodonyban, Mátraballán, Parádsasváron és Mátraszentlászlón - közölte a szolgáltató Északmagyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt. szerdán.
Coli fertőzés veszélye miatt fel kell forralni a vezetékes ivóvizet használat előtt a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szervének keddi előírása szerint öt mátrai településen: Parádon, Bodonyban, Mátraballán, Parádsasváron és Mátraszentlászlón – közölte a szolgáltató Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. szerdán.

Influenza-körkép

WEBBeteg - 2014-04-02 17:12
Influenzajárvány van? Mennyi az esélye, hogy megbetegszik? Tájékozódjon az aktuális fertőző megbetegedésekről.

Influenza-körkép

WEBBeteg - 2014-03-19 18:37
Influenzajárvány van? Mennyi az esélye, hogy megbetegszik? Tájékozódjon az aktuális fertőző megbetegedésekről.

Influenza-körkép

WEBBeteg - 2014-02-05 17:12
Influenzajárvány van? Mennyi az esélye, hogy megbetegszik? Tájékozódjon az aktuális fertőző megbetegedésekről.
A rendkívüli dunai árhullám levonulása után elsősorban a zárt terek fertőtlenítéséről kell gondoskodniuk az árvízzel érintett területeken élőknek, az ingatlanok tulajdonosainak.
A tiltott helyeken, szabad vizekben és a szökőkutakban való fürdőzés veszélyeire figyelmeztet a hőségriadó idején az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pedig a vízi balesetek megelőzésének fontosságára hívta fel a figyelmet.
Fertőtlenítésre és az egyéb óvintézkedésre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, mert az ár- és belvizek számos településen teremtettek közegészséget veszélyeztető helyzetet.

Már nem irtják a kullancsokat

Független Hírügynökség - 2008-05-20 09:06
Megszűnt a kullancsirtás az országban, az Európai Unió szerint ugyanis az emberekre is káros lehet az eddig használt permetszer. Új módszer egyelőre nincs, pedig 2 év alatt megsokszorozódott a kullancsveszélyes területek száma Európában.