Felfedezés téma

Három magyar idegtudós, Somogyi Péter, Freund Tamás és Buzsáki György kapta megosztva az egymillió euró összdíjazású "Agy-díjat" a memória-folyamatokban kulcsszerepet játszó agyi ideghálózatok feltárásáért - jelentette be pénteken a dániai Grete Lundbeck Európai Agykutatási Alapítvány.

Az orvosok is tévedhetnek

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2009-11-20 10:58
Sok nagyszerű orvosi találmányról, gyógyszerről bizonyosodott be évtizedek alatt, hogy bizonyos esetekben életmentő lehet, felesleges alkalmazásuk azonban káros vagy legalábbis hatástalan.
Lüktető egérszívizmot növesztettek laboratóriumban amerikai kutatók. Mivel az emlősök szíve igen hasonló, a kutatók úgy vélik, hamarosan elkészülhet a tanulmány humán változata is.

Megváltozik az agyuk a zsonglőröknek

Független Hírügynökség - 2009-10-12 14:49
A zsonglőrködés elsajátítása megváltoztatja az agy szerkezetét, módosítva a fehérállományt, amely az agy különböző területei közötti kommunikációt biztosítja.

Újabb szívőssejtet találtak

Független Hírügynökség - 2008-06-23 15:58
Bostoni kutatók újabb őssejteket fedeztek fel, amelyek képesek szívizomsejteké alakulni. Ezek az őssejtek a szívburok belső felszínén találhatók, és idővel talán fel lehet őket használni a károsodott szívszövetek regenerálására.