Fáradékonyság téma

Hogyan rombol a mindennapi stressz?

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
2021-12-07 17:03
Stressz

A stressz különböző ingerek hatására az emberi szervezetben bekövetkező válaszreakció. A stresszbetegséget napjaink népbetegségének tartják, azonban már évezredekkel ezelőtt is ismert volt. Ilyen válaszreakciók alakultak ki őseink mindennapjaiban az élelem megszerzése kapcsán előforduló veszélyhelyzetek esetén.

Poszt-COVID: tüdőkárosodás is állhat a fáradékonyság hátterében

Tüdőközpont - Dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász
2021-04-21 09:28

A leggyakoribb tünet, ami akár hónapokon át jelentkezhet a lezajlott koronavírus-fertőzést követően, a fáradtság. A betegség átvészelése megviselheti a szervezetet, ezért bizonyos mértékben ez természetes, ám dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, a Tüdőközpont főorvosa elmondta, hogy ha a terhelhetőségünk heteken, hónapokon át sem javul, fontos kivizsgáltatni, mi áll a háttérben.

Mi okozza a téli fáradékonyságot?

WEBBeteg, otvenentul.hu
2021-02-07 19:03

Télen sokan panaszkodunk fáradékonyságra, lehangoltságra, sőt vannak, akiknél a rövid, borongós nappalok miatt téli depresszió alakul ki.

Házi módszerekkel a fáradtság ellen

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
2020-10-18 15:06

Bizonyára Ön is észrevette, hogy az őszi-téli időszakban hamarabb érzi magát fáradtnak. Néhány kisebb életmódbeli változtatással könnyen úrrá lehet a fáradtságon. Összeszedtük a legjobb praktikákat, amikkel leküzdhetjük a kellemetlen tüneteket.

Oxigénterápiával számos betegség megelőzhető!

Több mint TestŐr
2017-04-05 17:00

Ma már az otthonunkban is alkalmazhatunk oxigénterápiát. A tiszta oxigén belégzése nemcsak a szervek működését segíti elő, de a regenerációban, a gondolkodásban, a fáradékonyság elkerülésében és számos betegségből való felépülésben is támogatóan hat.

Mi állhat a fáradékonyság, feledékenység mögött?

Oxygen Medical
2015-05-04 13:11

Középkorú, ismert pajzsmirigybeteg nő jelentkezett be dr. Marton Annához, az Oxygen Medical belgyógyász, kardiológusa, diabetológusához, általános, de fokozódó panaszokkal. Történetéből kiderül, hogy nem vehetjük félvállról az olyan gyakori problémákat sem, mint a fáradékonyság és a feledékenység.

A depresszió egyik kiváltó oka - a fény hiánya

Medipress
2011-01-30 18:05

Túl a karácsonyon, szilveszteren, de még messze a tavasztól. Az embereknek elegük van a szürke, természetes fény mentes időszakból. Világítótestek sokaságát égetjük, ám hosszú távon a mesterséges világításnak káros következményei is lehetnek a szervezetre.

Fáradtság, gyengeség, EBV

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
2022-08-31 11:09

Tisztelt Doktor/Doktornő! Május végén egyik pillanatról a másikra rámtört egy nagyfokú gyengeség érzés, az egész testemet úgy éreztem mintha valami nyomná lefelé, minden testrészemet óriási nehéznek éreztem, mindkét alsó lábszáram és bokám be vol

Fáradtság, letörtség problémája

Orvos valaszol - Dr. Tänczer Tímea
2022-04-14 21:27

Tisztelt Doktornő! Édesapám több éve küzd az alábbi betegségekkel, gyógyszereket is szed rájuk. Nem-insulin-dependens cukorbetegség szövődmények nélkül Magasvérnyomás-betegség (elsődleges) Psoriasis vulgaris Kalóriatöbblet miatti elhízás. K