Európai Bizottság téma

Magyarország is csatlakozott az uniós orvostechnikai felszereléseket elraktározó országokhoz

MTI

Magyarország, Dánia, Görögország és Svédország is csatlakozott azon uniós tagországok csoportjához, amelyek elraktározzák a természeti katasztrófák kezelésére szolgáló, valamint az életmentő orvostechnikai felszerelések tartalékait - közölte az Európai Bizottság kedden.

A Bizottság elengedi az Unión kívülről érkező orvosi felszerelések után fizetendő vámot és áfát

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

A behozatali vámok és a hozzáadottérték-adó elengedésével az Európai Bizottság elérhetőbbé teszi az Unión kívüli országokból behozandó védőfelszereléseket, orvosi eszközöket.

Új kutatási projekttel válaszol az EU a váratlan járványokra

MTI

Tizenkét millió euróval többet fordít az Európai Bizottság az uniós kutatási keretből egy, az E.coli járványhoz hasonló váratlan fenyegetések hatékony kezelését célzó projektre - olvasható a Bizottság keddi közleményében.

Magyarországon hiánycikk az ép lélek

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

A magyarok érzelmi tapasztalatai negatívabbak, mint az átlag európaiaké, lelki állapotuk sötétebb, borúsabb – legalább is, ha a kérdésekre válaszoló honfitársaink érzelmei alapján általánosítunk. A mentális egészséggel foglalkozó európai kutatás során 27 ezer (26.800) interjú készült, a magyarországi mintába 1040 személy került be.

Újságírók a jobb egészségügyi ellátásért

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

Az Európai Bizottság az egészségügyi ellátással és a betegek jogaival foglalkozó színvonalas újságírást kívánja ösztönözni az Európai Uniós
Egészségügyi Újságírói Díj - a 2010-ben második alkalommal meghirdetett - pályázatával, ami egyben egy nagyobb ívű programnak is
a része.

EB-jelentés a gyógyszercégekről

Független Hírügynökség

Az Európai Bizottság előzetes jelentést adott ki pénteken a gyógyszeripari ágazatban folyó versenyre irányuló vizsgálatáról, amely megállapítja, hogy az ágazatban a verseny nem érvényesül a szükséges mértékben.