A Bizottság elengedi az Unión kívülről érkező orvosi felszerelések után fizetendő vámot és áfát

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete
megjelent:

A behozatali vámok és a hozzáadottérték-adó elengedésével az Európai Bizottság elérhetőbbé teszi az Unión kívüli országokból behozandó védőfelszereléseket, orvosi eszközöket.

Az Európai Bizottság ma úgy döntött, hogy az összes tagállam és az Egyesült Királyság kérelmének megfelelően az orvosi eszközök és védőeszközök EU-n kívüli országokból történő behozatala esetében ideiglenesen felfüggeszti a vámokat és a hozzáadottérték-adót. A behozatali vámok és az áfa elengedése megkönnyíti az orvosok, betegápolók és betegek számára rendkívül fontos orvosi felszerelések behozatalának finanszírozását.

Az intézkedés maszkokra és védőfelszerelésekre, tesztkészletekre, lélegeztetőgépekre és más orvostechnikai felszerelésekre vonatkozik. A ma elfogadott határozat visszamenőleg, január 30-tól lép hatályba. Hat hónapig marad érvényben, de hatálya meghosszabbítható.



Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos elmondta: „Egy ilyen vészhelyzetben nagyon fontos, hogy az orvosi felszerelések és eszközök mihamarabb célba érjenek. A behozatali vámok és a hozzáadottérték-adó elengedésével az Európai Bizottság elérhetőbbé teszi az Unión kívüli országokból behozandó termékeket. Ismételten szeretném kifejezni őszinte megbecsülésemet és hálámat minden európai egészségügyi dolgozónak. A mai intézkedés remélhetőleg hozzásegíti őket a saját védelmük és az emberéletek megmentése érdekében szükséges felszerelésekhez.”

(Európai Bizottság Magyarországi Képviselete)

Cikkajánló

Penészes élelmiszer
Penészes élelmiszer

Mi bajunk lehet, ha ettünk belőle?

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.