• Epehólyag téma

    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    Az epehólyag-daganat nem túl gyakori betegség. Az emésztőrendszer rosszindulatú daganatai közül az ötödik leggyakoribb, a halálesetet okozó rákos megbetegedések rangsorában pedig a kilencedik.
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvos
    Az epehólyag eltávolítása legtöbbször epekövesség (kolelitiázis) vagy epehólyag-gyulladás esetén válik szükségessé. Két fő típusa létezik, a nyílt és a laparoszkópos műtét.
    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    Az epehólyaggal (cholecysta), epeutakkal kapcsolatos betegségek esetén rendkívül nagy figyelmet kell szentelni a helyes táplálkozásra. A jellemző megbetegedések az epekőbetegség (cholelithiasis), valamint az epehólyag és epeút akut és krónikus gyulladása (cholecystitis, cholangitis).
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    A góc egy gyulladásos szövet, melyben a kórokozók továbbra is jelen vannak. Leggyakoribb gócok a mandulákban, a fogakban, az arcüregekben, az epehólyagban, a húgy-ivarszervekben bújnak meg.
    WEBBeteg - Dr. Boros Miklós, sebész
    Nemrég két epekövet találtak az epehólyagomban és azt mondták, hogy meg kell műteni és ki kell venni. Hogyan végzik a műtétet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül.
    MTI
    Az elhízott gyerekeknél akár nyolcszor nagyobb lehet az epekövek kialakulásának kockázata normál testsúlyú társaikhoz képest - állapították meg a Kaiser Permanente amerikai magánbiztosító kutatói.
    Orvos valaszol - Dr. Papp Géza
    Tisztelt Doktor Úr! Tanácsát szeretném kérni a következő probléma miatt! Kb. két hete kezdődtek a panaszaim. Jobb bordaív alatti nyomás, fájdalom, amely ébredés után még alig érezhető, a nap folyamán minél többet eszem, egyre...
    Orvos valaszol - Dr. Laki András
    Az ultrahangos diagnózissal az alábbi eltérést találták. Az epeutak nem tágabbak, Cholecysta: szabályos alakú, nagysága, fala nem vaskosabb, lúmenében sűrű bennék, valamint microlithek látszanak. Az előző utlrahangos diagnőzisom...
    Orvos valaszol - Dr. Plósz János
    Tisztelt Válaszoló Orvos! A tegnapi napon hasi ultrahang vizsgálaton voltam. Előtte panaszom nem volt, szimplán csak ellenőriztetni szerettem volna hogy minden rendben van-e. A leletben leírásra került hogy:a cholecysta átlagosan telt...
    Orvos valaszol - Dr. Plósz János
    Tisztelt Doktor Úr! A házi orvosom beutalt hasi ultrahanra, mivel a bőrgyőgyászom kért góckutatást. Ultrahag lelet eredménye: Pancereasban és a retroperitioneumban kóros nem látszik. Hepar nem nagyobb, echoszerkezete ép...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!