Endocarditis téma

Szívbillentyű- és szívbelhártya-gyulladás: bakteriális endokarditisz

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos, Aktualizálta: Dr. Molnár Dóra, kardiológus, belgyógyász

Bakteriális endokarditisznek (bakteriális endocarditis) nevezzük a szívbelhártya (endocardium) és a szívbillentyűk valamilyen baktérium okozta gyulladását. (A billentyű struktúráját azonban nemcsak baktérium, hanem gombás megbetegedés vagy autoimmun betegség is tönkreteheti ritka esetekben.)

Nem falja húsevő baktérium Schobert Norbi szívét

WEBBeteg

Kemény antibiotikumkúrán van, de semmiféle húsevő baktérium nem falja a fitneszguru szívét vagy egyéb szerveit – derítette ki az WEBBeteg. Schobert Norbi saját laikus megfogalmazására fogja, hogy az a rémhír kezdett el terjedni róla, hogy menthetetlen. Orvosai szerint azonban pár héten belül felépülhet.

Hemokultúra vizsgálat

Orvos valaszol - Dr. Ujj Zsófia Ágnes

Kedves Dr Ujj Zsófia Ágnes! Élettársam nevében írok Önnek, aki nem beszél magyarul. A cikkében olvastam a hemokultúra vizsgálat lehetőségéről. Rengeteg labort és klinikát kerestem meg és ezt a vizsgálatot nem végzik sehol és ami a legmeglepőbb, ne

Infektív Endocarditis?

Orvos valaszol - Dr. Pék Tamás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már egy hónapja járok fokyamatosan kórházba, kivizsgálásra. A tegnapi nap folyamán a vérvizsgálat után emelkedett CRP 18 mg/l volt kimutatható. Vagyis gyulladás van a szervezetben. Az utóbbi időkben fáradékony levert voltam.

Szívbelhártya gyulladás

Orvos valaszol - Dr. Bene Orsolya

Tisztelt DoktorNő/Úr! Édesanyám (50 éves) nemrég átesett egy szívbillentyű cserén ahol műbillentyűt kapott. Január 13-án volt a műtét. Tegnap az orvosok szívbelhártya gyulladást állapítottak meg. A kérdésem pedig az, hogy mennyire veszélyes ez,