Endocarditis téma

Szívbillentyű- és szívbelhártya-gyulladás: bakteriális endokarditisz

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos - 2022-07-28 21:03
Endocarditis
Bakteriális endokarditisznek (bakteriális endocarditis) nevezzük a szívbelhártya (endocardium) és a szívbillentyűk valamilyen baktérium okozta gyulladását. (A billentyű struktúráját azonban nemcsak baktérium, hanem gombás megbetegedés vagy autoimmun betegség is tönkreteheti ritka esetekben.)
Kemény antibiotikumkúrán van, de semmiféle húsevő baktérium nem falja a fitneszguru szívét vagy egyéb szerveit – derítette ki az WEBBeteg. Schobert Norbi saját laikus megfogalmazására fogja, hogy az a rémhír kezdett el terjedni róla, hogy menthetetlen. Orvosai szerint azonban pár héten belül felépülhet.

Hemokultúra vizsgálat

Orvos valaszol - Dr. Ujj Zsófia Ágnes - 2022-03-09 12:31
Kedves Dr Ujj Zsófia Ágnes! Élettársam nevében írok Önnek, aki nem beszél magyarul. A cikkében olvastam a hemokultúra vizsgálat lehetőségéről. Rengeteg labort és klinikát kerestem meg és ezt a vizsgálatot nem végzik sehol és ami a legmeglepőbb, ne

Infektív Endocarditis?

Orvos valaszol - Dr. Pék Tamás - 2014-09-04 11:21
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már egy hónapja járok fokyamatosan kórházba, kivizsgálásra. A tegnapi nap folyamán a vérvizsgálat után emelkedett CRP 18 mg/l volt kimutatható. Vagyis gyulladás van a szervezetben. Az utóbbi időkben fáradékony levert voltam.

Szívbelhártya gyulladás

Orvos valaszol - Dr. Bene Orsolya - 2011-02-09 01:35
Tisztelt DoktorNő/Úr! Édesanyám (50 éves) nemrég átesett egy szívbillentyű cserén ahol műbillentyűt kapott. Január 13-án volt a műtét. Tegnap az orvosok szívbelhártya gyulladást állapítottak meg. A kérdésem pedig az, hogy mennyire veszélyes ez,