Elváltozás téma

Mit tud elmondani nyelvünk az egészségünkről?

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - 2021-12-30 22:03
Az egészséges nyelv rózsaszín, és a felületén kis csomók (papillák) látszanak. Bármilyen eltérés ettől az állapottól, a konkrét fájdalomérzet, aggodalomra adhat okot. Összefoglaljuk, milyen elváltozások lehetnek a nyelvünkön, amiért orvoshoz vagy fogorvoshoz kell fordulni.

Mit jelentenek a férfi nemi szerveken észlelt elváltozások?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-05-14 19:06
A nemi szerven észlelt - általában vöröses színű, fájdalmas és viszkető, időnként dudorokkal vagy fekélyekkel kísért - elváltozásokat számos egészségügyi probléma okozhatja, ezért, ha ilyet tapasztal, mielőbb forduljon orvoshoz a megfelelő diagnózis és kezelés érdekében!

Az elhízás születéstől van kódolva az agyban

Független Hírügynökség - 2008-02-07 12:17
Lehet, hogy az elhízás már születéskor be van programozva az agyba - állítják amerikai kutatók. Patkánykísérletekben azt találták, hogy a hízásra hajlamos egyedek agya egy "konstrukciós hiba" miatt nem reagál megfelelőn az éhségérzetet kikapcsoló leptin hormonra.

Deformálódik a testem, hullik a hajam

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség - 2011-01-05 17:04
Tavaly télen kezdődött az egész. hirtelen változásokat vettem észre magamon. Kiszélesedett a csípőm, és kétoldalt ahol a combom kezdődik kicsontosodott és kiáll, 52 kg-ról 59-re híztam. A térdeim egymás felé befordultak és nagyon fájtak. Az orromon i