Elektromágneses sugárzás téma

Csökken a férfiak nemzőképessége

Több mint TestŐr

1973 és 2011 között 52,4 százalékkal csökkent az egy milliliter spermára jutó spermiumszám, ami a legfinomabban szólva is megdöbbentő. Évek óta kutatják, hogy mi lehet ennek az oka. Kimutatták, hogy a levegőszennyezettség és az elektromágneses sugárzás is befolyásolhatja a hímivarsejtek csökkenését és aktivitását. Fontos tehát, hogy ha lehetőség van rá, ne a nadrágzsebben hordják a férfiak a telefonjaikat.

Otthoni elektroszmog!

Több mint TestŐr

A lakásunkban előforduló elektromos tárgyak elektromos sugárzásai egyes elméletek szerint a szervezetben rendszerzavarokat, megbetegedéseket idézhetnek elő. Sokan elektroszmogmentes hálószobát építtetnek, ahol legalább a pihenés, a regenerálódás alatt nem éri a szervezetüket az elektromágneses sugárzás.

A melanoma legtöbb esetben a törzsön és a csípőn alakul ki!

Több mint TestŐr

Bár a nap is okozhat melanomás bőrelváltozást, de mégis a legtöbb melanoma azokon a területeken alakul ki, amit viszonylag kevés nap ér. Svéd kutatók kezdték el először vizsgálni ennek az okát, arra a következtetésre jutottak, hogy az elektromágneses sugárzás is felelős a melanoma kialakulásáért.

Alzheimer-kórt is okozhat a mobiltelefonok elektromágneses kisugárzása!

Több mint TestŐr

Számos betegség kiváltó oka lehet, hogy a körülöttünk lévő elektromágneses kisugárzás egyre nagyobb.

Minden sugárzik

Több mint TestŐr

Mit tehetünk, hogy az évről-év re nagyobb elektromágneses és háttérsugárzást valamilyen módon kiiktassuk az életünkből?

Az elektromágneses sugárzás veszélyei

Több mint TestŐr

Egyre inkább ki vagyunk téve az elektromágneses sugárzás hatásának, ami azért veszélyes, mert hatására kialakulhat az agydaganat, akár fiatal korban is. Olyan sok mindenkit érint ez a probléma, hogy akár népbetegséggé is válhat.

A mobiltelefon és a rák: Mi a kockázat?

WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra, fordító

Van-e valamilyen kapcsolat a mobiltelefon és a rákos megbetegedések között?

Alzheimer-kór és mobiltelefon

MTI

Az egyetem Alzheimer-kutatási központjának munkatársai 100 egeret vontak be a kísérletekbe. Ezek legtöbbje úgynevezett Alzheimer-modellegér volt, vagyis olyan genetikailag módosított állat, amelynek agyában a szindróma tipikus fehérjelerakódásai (prionok) keletkeztek.

Agydaganat és mobiltelefon: Van összefüggés?

MTI

További vizsgálatok szükségesek annak egyértelmű eldöntésére, hogy növeli-e a mobiltelefon használata bizonyos agydaganatok kockázatát - jelentette ki szerdán Timár József egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem II. sz. Patológiai Intézetének igazgatója az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előző nap közzétett állásfoglalásáról.

Nem lesz az iskolákban mobiltelefon?

MTI

Egészségügyi kockázatai miatt kitiltaná az iskolákból a mobiltelefonokat és a vezeték nélküli internetkapcsolattal rendelkező számítógépeket az Európa Tanács egyik bizottsága.