• Dió téma

        WEBBeteg - T. A., újságíró
        A dióbél nemcsak ízletes, hanem bizony egészséges is. A WEBBeteg.hu sorozatában most e sokrétű csonthéjas gyümölcs tulajdonságaira hívja fel a figyelmet.
        Több mint TestŐr
        A dió nemcsak az agyműködésre van jó hatással, de a rákos daganatok kialakulásának megelőzésében is segíthet. Ezenkívül a káposztának, a karfiolnak, a brokkolinak, de a gránátalmának is daganatmegelőző hatása van.
        Több mint TestŐr
        A vonzó megjelenéshez egy sziporkázó, eszes, vicces elme is hozzátesz. De mitől lesz valaki okos és szellemes? Egyfelől a genetika és környezeti hatások felelnek érte, természetesen az évekig tartó tanulás is befolyásolja. De a táplálkozásnak is nagy szerepe van az agy működésében. A dió mindennapi fogyasztása például nagy segítség az agyban található idegsejtek megfelelő működéséhez.
        WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
        A dióról régóta gyanítják a kutatók, hogy fogyasztása számos betegség megelőzésére alkalmas lehet. Magas telítetlenzsírsav-tartalma miatt az egyik betegségcsoport, amellyel kapcsolatban vizsgálódnak, az a szív- és érrendszeri betegségek és az ezzel összefüggő anyagcserezavarok, mint például a cukorbetegség. Egy másik intenzíven kutatott terület a diófogyasztás hatása egyes rosszindulatú daganatok kialakulására.
        Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
        Az olajos magvak palettája széles. Lássuk ábécé sorrendben a hazánkban ismertebb magvakat: dió, földimogyoró, kesudió, makadámdió, mandula, mogyoró, napraforgómag, paradió, pisztácia.
        Több mint TestŐr
        Csontozatunk egészségét érdemes több irányból körbebástyázni!
        Több mint TestŐr
        A folyamatos csont felépülés és lebomlás nagyon fontos folyamat, és hogyha ez az egyensúly felbomlik, akkor van baj illetve jön a fájdalom.
        Bálint Cseppek
        Magyarországon a karácsonyi asztal elmaradhatatlan kellékei a diós és mákos bejgli, melynek receptje anyáról lányára száll, mindenkinek megvan a saját bejgli sütési praktikája, a legjobb töltelékek receptjét szinte ereklyeként őrizzük (szerk. „Én Horváth Ilona receptjére esküszöm). (x)
        MTI
        A dió rendszeres ropogtatása javítja a cukorbetegek ereinek állapotát és csökkenti koleszterinszintjét, ezért igen jót tesz az egészségüknek. A biztató hírt a betegségek megelőzésével foglalkozó Amerikai Kollégium kongresszusán ismertették.
        MTI
        Állatkísérlettel igazolták, hogy a prosztatadaganatok lassabban növekednek és jóval kisebbek maradnak rendszeres diófogyasztás hatására.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!