Csecsemőtáplálás téma

Minden édesanya félelme: a csecsemőkori kólika

Támogatott tartalom

Ugyan a terhesség 20. hetére szerkezetileg teljesen kialakul a magzat emésztőrendszere, a születéskor még nincs teljesen érett állapotban, így gyakrabban fordulhatnak elő hasfájással és puffadással járó állapotok, mint például az ún. három hónapos kólika. (x)

Hat hónapos korban kezdjünk el lisztes ételeket adni a babáknak!

Semmelweis Egyetem

Hozzávetőleg minden századik ember szenved lisztérzékenységben Magyarországon. Javarészt hajlam kérdése, hogy kialakul-e ez a leggyakrabban felszívódási zavarral járó autoimmun betegség - mondja Dr. Arató András.

Emelik az anyatejért kapott anyagi juttatást

MTI

Másfélszeresére emelik a leadott anyatej áráért kapott juttatást - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdán, Budapesten.

A magzati és a születés utáni élet táplálkozása - A jobb jövőt szolgáló táplálkozás

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Az élet első 1000 napjának, azaz a várandósság ideje alatt az anyaméh védelmében eltelő időnek és az első két életévnek a körülményei hosszú távon lehetnek hatással a csecsemők későbbi egészséges növekedésére és a kora gyermekkori fejlődésre, sőt a felnőttkori egészségi állapotra. Ennek ismeretében a táplálás kiemelt jelentőséggel kezelendő már a magzati élet kezdetétől.

A szoptatás jótékony hatásai az anyai egészségre

WEBBeteg - Cs. K., fordító

Az anyatejes táplálásról már régóta ismert, hogy jótékonyan hat a baba egészségére és fejlődésére, de az már kevésbé köztudott, hogy az anya egészségére is számos pozitív hatással van, még évekkel a szoptatás után is.

Hazánkban a kismamák 95 százaléka szeretne szoptatni

www.elso1000nap.hu

A fogantatástól a gyerek hároméves koráig tartó, fejlődése szempontjából legmeghatározóbb időszakra hívja fel a figyelmet az Első 1000 nap program. Az augusztus 1-én ünnepelt Szoptatás Világnapja alkalmából a program szervezői az anyatejes szoptatás kedvező élettani hatásainak népszerűsítésére fókuszálnak.

Táplálkozással az allergia ellen

www.elso1000nap.hu

A gyermekek bélflórája az erős immunrendszer és a felnőttkori egészség letéteményese.

Az anyatej és az immunológiai ablak

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

Az anyatejben lévő számos fehérje fontos szerepet játszik abban a folyamatban, amelynek következtében a fejlődő kisbaba kiépülő, megerősödő immunrendszere befogadja, tolerálja a bevitt tápanyagokat – állítják az anyatejes táplálás kutatói.

Az anyatejes táplálás gyermek életet ment

Unicef.hu

A szoptatás a gyermeki élet megmentésének leghatékonyabb és legolcsóbb módja – erre hívja föl a figyelmet az UNICEF a ma kezdődő Szoptatási Világhét alkalmából.

Mit egyen és mit igyon a csecsemő?

Mag. Ingeborg Hanreich - gyermektaplalkozas.hu

A szoptatás mellett a csecsemő 6 hónapos kora körül javasolt a hozzátáplálás és a gluténtartalmú ételek bevezetése. Mikor, mit és hogyan igyon - egyen a baba: praktikus tanácsok a szülőknek.