Csecsemő- és gyermekgyógyászat téma

Milyen feladatai vannak a klinikai vezető ápolónak? Interjú Vattai Györgynével

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2018-06-21 13:01
Aki csecsemő- és gyermekápoló lesz, az valamilyen szinten maga is gyermek marad, partner a játékban, a kacagásban, így könnyebb a gyógyulás is - mondja Vattai Györgyné klinikai vezető ápoló, aki 241 szakdolgozóért felelős a debreceni Gyermekklinikán. Idén a klinika Kiváló dolgozójává választották.

Dr. Novák Hunor: Kételkedni kell, így elkerülhetőek az átverések!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2017-04-03 13:11
Nem hátrálhatunk meg, szükséges ellenpólust képeznem, és keményen ki kell mondanom a valóságot, fel kell hívnom a tévedésekre a figyelmet, korrekt egészségügyi tanácsokat kell terjeszteni népbutító hülyeségek helyett - vallja az idén indult honlapján dr. Novák Hunor, akit keveseknek kell bemutatnunk, hiszen nagy port kavarnak tényeket döntögető, megosztó írásai.

Dr. Bánfi Andrea PhD.: Nagyon fontos a környezetünkkel szembeni tolerancia

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2016-09-07 17:25
Általában nem lehet húszperces szakorvosi vizit alkalmával a pontos diagnózist megállapítani, lépésről lépésre kell haladni, mint ahogyan ismételt kontrollra, folyamatos gondozásra van szükség a krónikus légúti és egyéb allergiás betegségben szenvedő gyermekek kezelésekor - hangsúlyozza dr. Bánfi Andrea csecsemő- és gyermektüdőgyógyász szakorvos, főorvos, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet szakmai vezetője.

Prof. Dr. Balla György: A figyelem fókuszába került a gyermekgyógyászat

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2016-03-30 11:25
1977-től, közel 40 éve dolgozom a debreceni gyermekklinikán. Számos emlék, eredmény jutott eszembe, amikor megtudtam, hogy Széchenyi-díjat kapok - mondta Prof. Dr. Balla György intézetvezető, aki úgy értékeli, ez a legmagasabb állami-szakmai elismerés, amit kaphat egy orvos.

Dr. Mechler Andrea: Kicsi koromtól tudtam, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2016-03-11 17:25
Dr. Mechler Andrea csecsemő- és gyermekgyógyász szerencsésnek vallja magát, mert kisgyerekként, orvos szülei mellett hamar megszokta a gyógyító fehérköpenyesek, illetve az egészségügy különös világát. Ahogyan ő is vallja: a családi légkör nagyban meghatározta a pályaválasztását, valamint jelenlegi életét.