Csípős paprika téma

Baj, ha szeretem a csípőset? Így hat ránk a csípős paprika

WEBBeteg - Dr. Reinhardt István

A paprika közismerten igen magas C-vitamin-tartalmú zöldség. Számos más vitamint és fontos növényi hatóanyagokat - karotinoidokat, luteint, likopint, zeaxantint - tartalmaz, így fogyasztása mindenképpen egészséges.

Vitaminbomba a chili

Több mint TestŐr

A mexikói ízek egyik fő fűszere a chili. A paprika gazdag C-, B1-, B2-, B6-vitaminban, illetve béta-karotinban is. A kapszaicin nevű alkotóeleme felelős a csípősségéért, de emellett az anyagcserét is felgyorsítja, így a méregtelenítésben és a zsírégetésben is segít. A paprika erejét az úgynevezett Scouvill-skálával mérik. Az Erős Pista krém nagyjából 2000-es értéket mutat, míg a mexikói chiliként ismert jalapeño 3500 körül teljesít.