• Budapesti Egészségügyi Modell téma

    WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró
    Minden jel szerint nem sikerült a szocialista városvezetésnek a fővárosi kórházak újjáélesztési kísérlete. A koalíciós szakítás következtében biztosra vehető, hogy véglegesen lekerül a Közgyűlés napirendjéről a Budapesti Egészségügyi Modell ügye.
    WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró
    Hamarosan csaknem valamennyi fővárosi egészségügyi ellátó egységes informatikai rendszerbe integrálódik, ezzel immár a gyakorlatban is megkezdődik a Budapesti Egészségügyi Modell kialakítása.
    MTI
    A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő kórházak racionálisabb működtetése révén a hatékonyság növelése, így a betegek jobb színvonalon történő kezelése a Budapest Egészségügyi Modell célja - mondta Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes pénteken.
    Független Hírügynökség
    A főváros nem támogatja a Péterfy és az Erzsébet Kórház, valamint az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet gyógyszertárainak privatizálását. Horváth Csaba főpolgármester-helyettes szerint ugyan volt ilyen jellegű kezdeményezés, de ha lesz is belőle előterjesztés, ő nem fogja megszavazni.
    Független Hírügynökség
    Két hónapos csúszással írta ki a Budapesti Egészségügyi Modell kialakításáról szóló pályázatot a Fővárosi Önkormányzat - értesült a Napi Gazdaság. Emiatt lehet, hogy csak a jövő év közepén szervezik egységbe a 12 fővárosi kórházat.