• Betegszállítók téma

    Emberi Erőforrások Minisztériuma
    1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók, a fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret pedig 1 milliárd forinttal növekedett.
    MTI
    A veszteséges működés következményeként a Magyarországon működő 95 betegszállító cég közül sok pénzügyi gondokkal küszködik.
    Független Hírügynökség
    9 és fél órán keresztül utazott a betegszállítóban egy lázas beteg, akinek tüdőgyulladása volt. Az asszonyt Kaposvárról vitték Budapestre, út közben azonban a betegszállítók még felvettek másik két beteget is, másik két városban. Így hajnalban indultak és csak késő délutánra értek a fővárosba.
    Független Hírügynökség
    Csődhelyzet már nincs, de még most is alulfinanszírozottak a betegszállító cégek - ezt az országos elnök mondta kedden az egészségügyi miniszternek, aki a pécsváradi betegszállító központba látogatott.
    Független Hírügynökség
    Egyelőre nem tervez sztrájkot a Betegszállítók Országos Egyesülete a fenntartási gondok miatt. A szervezet azt állítja, az év második felétől 700 millió forintos plusz juttatásra lenne szükségük ahhoz, hogy ne omoljon össze a rendszer.