BCG oltás téma

BCG oltás és COVID-19 - Új kutatás indult

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

Vajon az 1921-ben kifejlesztett BCG-oltás védelmet nyújt-e COVID-19 esetén? Angol tudósok új vizsgálatot is indítottak, hogy választ találjanak erre a kérdésre.

A tbc elleni védőoltás valóban hasznos lehet a koronavírussal szemben

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró

Gyűlnek az arra utaló bizonyítékok, hogy a tuberkulózis megelőzésére használt vakcina (Bacillus Calmette-Guerin, BCG) alkalmas eszköz lehet a koronavírus áldozatainak gondozásában.

Koronavírus - WHO: nincs bizonyíték arra, hogy a BCG-oltás védettséget adna a járvánnyal szemben

MTI

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint nincs bizonyíték arra, hogy a tuberkulózis ellen gyermekkorban beadott védőoltás (BCG) megvédené az embereket a COVID-19 nevű betegséggel szemben - olvasható kedden a szakosított ENSZ-szervezet honlapján.

BCG oltás a koronavírus ellen? Világszerte bizakodóak a szakemberek

WEBBeteg.hu

A világ legkedvezőbb helyzetben lévő országai közé tartozhat Magyarország, amennyiben igaznak bizonyul a hír, miszerint a TBC ellen alkalmazott, úgynevezett BCG oltás csökkenti a COVID-19 megbetegedések lefolyásának súlyosságát. Az elmúlt napokban több szakember is pozitívan nyilatkozott.

Újraindul a csecsemők BCG védőoltása

ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala

Közös kormányzati összefogással sikerült áthidalni a nemzetközi piacon tapasztalható ellátási problémát. E héttől ismét rendelkezésre áll hazánkban az újszülött kori BCG oltásokhoz szükséges oltóanyag. Az oltásokhoz az Országos Tisztifőorvosi Hivatal egy bolgár gyártású BCG vakcinát szerzett be.

Mit kell tudni a BCG oltásról?

ÁNTSZ

Hazánkban 1954 óta minden újszülöttet oltanak tbc ellen. A BCG oltás a csecsemőket és kisgyermekeket védi meg a mycobaktérium (a TBC kórokozója) által okozott gennyes agyhártyagyulladástól és a miliáris (egész testre kiterjedő) TBC-től.

A magyarok többsége nem tudja, milyen védőoltást kapott

MTI

A magyarok jelentős része nincs tisztában azzal, milyen oltásokat kapott gyermekkorában - állapította meg az Egészségtudatos Utazásért Program online felmérése.

BCG oltás

Orvos valaszol - Dr. Molnár Anna

Azt szeretném kérdezni, hogy a kislányom ujszülött korba meg kapta a BCG oltást ami pár hét mulva meg is eredt és kifakadt, de azota nem tud begyogyulni a helye. Most már nemsokára betülti a 7 hónapot és még mindig gyulladt és sebes, elkezd ugyan szé

BCG oltás helye

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt Doktornő! A fiam rendesen ahogyan kell annak idején meg kapta a BCG oltást.Egy idő után észre vettem, hogy hónaljában egy jókora seb/lyuk keletkezett.Vittem orvoshoz, és azt ajánlotta, ragasszuk le, de rájöttünk, hogy az nem jó, mert csak

BCG újraoltás

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika

Kedves Doktornő! Gyermekem jövő héten 10 hónapos lesz. A helyi gyermekgyógyász akkor újra szeretné oltani BCG-vel. Eü-i dolgozó vagyok, bár nem orvos és a gyermekgyógyászathoz nem igazán értek, de az újraoltással kapcs.-ban vannak aggályaim.