• Bcg Oltás téma

    MTI
    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint nincs bizonyíték arra, hogy a tuberkulózis ellen gyermekkorban beadott védőoltás (BCG) megvédené az embereket a COVID-19 nevű betegséggel szemben - olvasható kedden a szakosított ENSZ-szervezet honlapján.
    WEBBeteg.hu
    A világ legkedvezőbb helyzetben lévő országai közé tartozhat Magyarország, amennyiben igaznak bizonyul a hír, miszerint a TBC ellen alkalmazott, úgynevezett BCG oltás csökkenti a COVID-19 megbetegedések lefolyásának súlyosságát. Az elmúlt napokban több szakember is pozitívan nyilatkozott.
    ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala
    Közös kormányzati összefogással sikerült áthidalni a nemzetközi piacon tapasztalható ellátási problémát. E héttől ismét rendelkezésre áll hazánkban az újszülött kori BCG oltásokhoz szükséges oltóanyag. Az oltásokhoz az Országos Tisztifőorvosi Hivatal egy bolgár gyártású BCG vakcinát szerzett be.
    ÁNTSZ
    Hazánkban 1954 óta minden újszülöttet oltanak tbc ellen. A BCG oltás a csecsemőket és kisgyermekeket védi meg a mycobaktérium (a TBC kórokozója) által okozott gennyes agyhártyagyulladástól és a miliáris (egész testre kiterjedő) TBC-től.
    Orvos valaszol - Dr. Molnár Anna
    Azt szeretném kérdezni, hogy a kislányom ujszülött korba meg kapta a BCG oltást ami pár hét mulva meg is eredt és kifakadt, de azota nem tud begyogyulni a helye. Most már nemsokára betülti a 7 hónapot és még mindig gyulladt és sebes...
    Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós
    Tisztelt Doktornő! A fiam rendesen ahogyan kell annak idején meg kapta a BCG oltást.Egy idő után észre vettem, hogy hónaljában egy jókora seb/lyuk keletkezett.Vittem orvoshoz, és azt ajánlotta, ragasszuk le, de rájöttünk, hogy az nem...