BCG oltás téma

A BCG oltás mint univerzális vakcina? Így állnak a kutatások

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2022-08-22 14:03
A tuberkulózis elleni BCG vakcina a COVID-19 mellett más fertőzésekkel szemben is védelmet jelenthet, mivel széles körű támogatást képes adni az immunrendszer számára. Mostanában érkeznek az értékelő szakemberek elé a koronavírus-járvány időszakában elvégzett klinikai vizsgálatok eredményei - s bár ezek vegyesek ugyan, egyben reményt keltőek is.

BCG oltás és COVID-19 - Új kutatás indult

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2020-10-13 07:03
Vajon az 1921-ben kifejlesztett BCG-oltás védelmet nyújt-e COVID-19 esetén? Angol tudósok új vizsgálatot is indítottak, hogy választ találjanak erre a kérdésre.
A világ legkedvezőbb helyzetben lévő országai közé tartozhat Magyarország, amennyiben igaznak bizonyul a hír, miszerint a TBC ellen alkalmazott, úgynevezett BCG oltás csökkenti a COVID-19 megbetegedések lefolyásának súlyosságát. Az elmúlt napokban több szakember is pozitívan nyilatkozott.
Közös kormányzati összefogással sikerült áthidalni a nemzetközi piacon tapasztalható ellátási problémát. E héttől ismét rendelkezésre áll hazánkban az újszülött kori BCG oltásokhoz szükséges oltóanyag. Az oltásokhoz az Országos Tisztifőorvosi Hivatal egy bolgár gyártású BCG vakcinát szerzett be.

Mit kell tudni a BCG oltásról?

ÁNTSZ - 2012-05-27 15:03
Hazánkban 1954 óta minden újszülöttet oltanak tbc ellen. A BCG oltás a csecsemőket és kisgyermekeket védi meg a mycobaktérium (a TBC kórokozója) által okozott gennyes agyhártyagyulladástól és a miliáris (egész testre kiterjedő) TBC-től.

BCG oltás

Orvos valaszol - Dr. Molnár Anna - 2012-01-30 21:29
Azt szeretném kérdezni, hogy a kislányom ujszülött korba meg kapta a BCG oltást ami pár hét mulva meg is eredt és kifakadt, de azota nem tud begyogyulni a helye. Most már nemsokára betülti a 7 hónapot és még mindig gyulladt és sebes, elkezd ugyan szé

BCG oltás helye

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010-10-27 10:16
Tisztelt Doktornő! A fiam rendesen ahogyan kell annak idején meg kapta a BCG oltást.Egy idő után észre vettem, hogy hónaljában egy jókora seb/lyuk keletkezett.Vittem orvoshoz, és azt ajánlotta, ragasszuk le, de rájöttünk, hogy az nem jó, mert csak

BCG újraoltás

Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika - 2010-03-01 21:19
Kedves Doktornő! Gyermekem jövő héten 10 hónapos lesz. A helyi gyermekgyógyász akkor újra szeretné oltani BCG-vel. Eü-i dolgozó vagyok, bár nem orvos és a gyermekgyógyászathoz nem igazán értek, de az újraoltással kapcs.-ban vannak aggályaim.