• BCG újraoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő!


        Gyermekem jövő héten 10 hónapos lesz. A helyi gyermekgyógyász akkor újra szeretné oltani BCG-vel. Eü-i dolgozó vagyok, bár nem orvos és a gyermekgyógyászathoz nem igazán értek, de az újraoltással kapcs.-ban vannak aggályaim.
        Tudomásom szerint, ha BCG neg. a gyermek, akkor 6 hónaposan kell újraoltani. Kisfiam véleményem szerint poz. reagált az oltásra, helyén piros duzzadt csomót lehetett látni/tapintani jó ideig. Mostanra (9 és fél hónaposan) apró heg van a helyén. (a védőnő szerint is - persze ő sem orvos)
        Az újraoltást azért nem értem, mert még a mai napig is pirosnak kellene lennie?
        Valamint újraoltás előtt ebben az esetben nem lehetne mantu próbát csináltatni? Vagy egyszerűbb rögtön újraoltani? Persze nem szeretném, h TBC-s legyen, de vajon nem felesleges az újraoltás?


        Köszönöm előre is válaszát: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a BCG oltás témában

        Tisztelt Anita! Ha az oltás helyén pici heg van, az azt jelenti, megfelelő volt a reakció, tehát nem kell újraoltást végezni. Nem értem miért kell mégis, talán kérdezzen rá az oltást tervezőknél, akik ezt elrendelték.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 21:19:40; Megválaszolva: 2010. március 01., 21:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: