Bélgyulladás téma

A Crohn-betegség kezelése - Mi a teendő?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A Crohn-betegség kezelése elsősorban gyógyszeresen történik, bizonyos esetekben azonban műtéti beavatkozásra van szükség. A megfelelő kezelés segítségével a Crohn-betegségben szenvedők képesek a rendes napi életvitelre.

Antibiotikumok okozta bélgyulladás

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos; Lektorálta: Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus

Az antibiotikumok a bélben található normális baktériumflóra megbontása és más mechanizmusok révén gyakran okoznak hasmenéssel járó gyulladásos bélbetegséget. A lefolyás az enyhétől a nagyon súlyosig a legkülönbözőbb lehet.

Kovász vs. élesztő!

Több mint TestŐr

Manapság a felgyorsult világban sokszor a pékeknek sincs ideje, hogy a kenyérnek megadják a szükséges előállítási időt. Míg a hagyományos kovásszal készült kenyér elkészítéséhez kb. 30 óra szükséges, az élesztővel kelesztett kenyér 3 óra alatt elkészül. A baj csak az, hogy az élesztő az emésztés során sokaknál puffadást vagy bélgyulladást okozhat.

Colitis ulcerosa - Tünetek, okok és hajlamosító tényezők

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, Dr. Szigeti Nóra

A colitis ulcerosa, vagyis a fekélyes vastagbélgyulladás a gyulladásos bélbetegségek egyik fajtája, ami az emésztőrendszer krónikus gyulladásával jár, jellegzetesen hasi fájdalom és hasmenés kíséri. A betegség befolyásolhatja a mindennapi életvitelt, és néha életveszélyes szövődményekhez vezethet.

Székletátültetés - Miért hasznos?

MTI

Legvégső esetben rendkívül szokatlan és emellett visszataszítónak ható kezelést is választhatnak egy bélbaktérium okozta, akár halált is eredményező heves hasmenés és visszatérő bélgyulladás kezelésére az orvosok: egészséges emberek székletét ültetik át a páciens emésztőrendszerébe.

Nuvaring használata más gyógyszerek szedése mellett

Orvos valaszol - Dr. Tekse István

Üdv, 1 éve használok Nuvaringet fogamzásgátlásra. Pár hete bélgyulladást diagnosztizáltak nálam (colitisz ulcerosa) . Emiatt az alábbi gyógyszereket szedem: - Medrol 1*40mg - Salazopyrin 3*1000mg - Pantoprazol 1*40mg - Kaldyum 1*600mg A sz

Bélgyulladás és fekély kezelése

Orvos valaszol - Dr. Szigeti Nóra

A sugárkezelés után előjött a bélgyulladás és fekély, amit béltükrözéssel diagnosztizáltak. Egy kúpot írt a doktor, lényeges javulást nem tapasztaltam. Milyen kezelés, diéta szükséges hozzá?

alhasi fájdadom

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Üdvözlöm! kb 4 hete elég erős alhasi fájdalmaim vannak. Voltam nőgyógyásznál. Méh gyulladás t állapított meg. Tarividet írt fel. Sajnos a gyógyszer elszedése után a tüneteim visszatértek. Visszamentem a nőgyógyászatra ahol egy másik orvos is megvizs

Lipáz

Orvos valaszol - Dr. Laki András

Tisztelt Doktor/Nő! Nekem vékonybélgyulladást, és vastagbélgyulladást állapítottak meg aleszálló ágnál 3d ultrahangon pár hónapja. Elmentem gasztroenterológushoz, aki elküldött hasi ct-re valamint vérvételre. A vérvételi eredmény során láttam csil

Mikor lesz már vége?

Orvos valaszol - Dr. Plósz János

Tisztelt Doktor Úr! Nem-specifikus bélgyulladás - címszó alatt tettem fel március 7.-én a kérdésemet, és mivel egyre több bélbetegség zárható ki az eddigi leleteim alapján (székletminta negatív, gyomor-, vastagbéltükrözés negatív,) , így egyre kö