Bélgyulladás

Jó napot! Nagyjából 3 hete fáj bal oldalon a bordák alatt, kissé köldök irányában. Évekkel ezelőtt felfedezték, hogy vastagbél kiboltosulásom van, ami ezidáig nem vagy csak enyhe, gyorsan múló panaszokat okozott. Most hetek óta fortyog, kluttyog, hangosan korog az a rész, hol jobban, hol enyhén. Székletem egy-két napig kimarad, aztán általában hasmenéses jellegű, nem véres. Hányinger, hányás nem volt. Puffadás, beleknél érzett feszülés, olykor szúró fájdalom van. Szelek nem távoznak, vagy csak nagyon ritkán. Nyomásra nem érzékeny az a terület. Étvágy csökkent, illetve nem merek enni mert nem tudom nem-e ételhez köthető. Kivizsgálások folyamatban vannak, sajnos hetek múlva lesz csak gasztrora időpontom., De addig is szeretném tudni, hogy nagy bajt jelezhetnek-e ezek a panaszok. Köszönöm megtisztelő válaszát!

Dr. Plósz János válasza IBS? témában

A tünetek nem riasztóak, aggodalomra nem adnak okot. Érdemes gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezéseket tartani, probiotikum illetve Duspatalin vagy Meteospasmyl tablettát használni, így a panaszok megszűnhetnek.

Megválaszolva: 2023. április 12.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Hasmenéses panaszok hosszú ideje mi a...
Kedves Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy hosszabb ideje (több hónapja) rendszeresen étkezés után hasi görcseim vannak és ilyenkor laza székletem is van,...
Ételdarabok a székletben?
Tisztelt Doktor Úr! Tegnapi nap folyamán történt velem, hogy kb. 12 óra környéken ettem rakott krumplit, majd este 19 óra környékén megint ettem, mellé...
Hasmenéses probléma
Tisztel Doktor úr! Augusztus eleje óta napi 3-5 alkalommal járok wc-re, székletem nem teljesen híg, de kis darabos, széteső. Általában étkezés után vagy...
Gyomor-, bélhurut?
Tisztelt Doktor Úr! Korábban jellemzően semmilyen gyomor és bélproblémám nem volt. Kb. 5 hete hevesebb gázképződés, "bél-mortyogás" jelentkezett, majd...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...