Allergiaszezon téma

Allergia és környezetszennyezés

MTI

A környezetszennyezéssel magyarázható az asztmás megbetegedések megnövekedett száma - mondta Nékám Kristóf allergológus.

Heteken belül indul az allergiaszezon

Semmelweis Egyetem

Az enyhe idő beköszöntével párhuzamosan a mogyoró, a nyír, a kőris, az éger és a tölgy virágzásával az első tavaszi hónapokban elkezdődik a hivatalos pollenszezon.

Nagyon sok a parlagfű Magyarországon

MTI

A világon nálunk a legtöbb a parlagfű, és láthatóan képtelenség érdemben csökkenteni a számát - mondta Nékám Kristóf allergológus.

Megjelent a levegőben a parlagfű virágpora

MTI

Több helyen megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet. Azt ajánlják, hogy a parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat.

Mit használhatok allergiás tünetek ellen, ha várandós vagyok?

Budai Allergiaközpont - Dr. Augugusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus

Várandósság alatt, ha csak lehet, inkább nem szedünk gyógyszereket, ám vannak olyan állapotok, amikor mérlegelni kell, hogy a gyógyszer szedése vagy mellőzése jelent-e nagyobb kockázatot. Arról, hogy mivel enyhíthetik biztonságosan a kismamák az allergiás panaszaikat, dr. Augusztinovicz Monika, allergológus, fül-orr-gégészt, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük.

Orvoshoz gyorsan, várólista nélkül!

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Ha a gyermek napok, hetek óta köhög, tüsszög álmatlan éjszakákat okozva a szülőknek, akkor a legszerencsésebb, ha mielőbb szakorvosi ellátásban részesül. A legfontosabb kérdés az: hol fogadják a gyermeket a leghamarabb? Különösen, amikor nyakunkon az influenza. (x)

Vámos Erikának kislánykorában veszélyesen súlyos volt az allergiája!

Több mint TestŐr

Egyre több embert kínoz a pollenallergia. Vámos Erika, műsorvezető kilencéves korától allergiás, a tünetek jelenlétekor szinte ki sem léphetett a lakásból. Azóta csökkent az érzékenysége, és rengeteg praktikus tanácsot gyűjtött össze, amivel könnyebben átvészeli az allergiaszezont. Ő például naponta hajat mos, vagy ha teheti, vízzel tisztítja ki az orr- és a szájüregét.

Allergiaszezon - A mogyoró és az éger már tüneteket okozhat

Budai Allergiaközpont

A tavasz és az allergiaszezon első hírnökei a február közepén, de enyhe időben már január végén is virágzásnak induló mogyoró és éger. Akinél ezek a növények okoznak tüneteket, mostanában már tapasztalhatja magán az allergia jeleit.

Az allergén gombák szintje eléri a magas szintet

MTI

Az általános pollenterhelés ugyan csökkent az elmúlt napokban, azonban a kender pollenszórása felerősödött, és az allergén gombák mennyisége is elérte néhol a nagyon erős szintet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Megérkezett az idei allergiaszezon

Orvostkeresek Egészségmagazin

A hosszú, fagyos téli hónapok után szinte átmenet nélkül érkezett a szokásosnál melegebb, tavaszias idő. A szeles, csapadékmentes hetek tovább fokozzák az allergiás panaszokat.