Önértékelés téma

A táplálkozás magatartási zavarai

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter

A túlsúly hétköznapi terjedése lehetett az egyik alapja, hogy széles körben divattrend lett az akár kóros soványság iránti vágy, számos táplálkozási rendellenességhez vezetve. Önmagában az ideális testsúly sem jelenti azt, hogy nincs táplálkozási zavarunk!

Az esztelen fogyókúra sokszor dicsérettel megelőzhető!

Több mint TestŐr

Pirner Alma egy Facebook-követőjének adott fogyókúrás tanácsokat. Maloveczky Miki azt is fontosnak tartja, hogy a férfiak támogassák, dicsérjék párjukat, mert sok esetben nem a plusz kilókról szól egy diéta, hanem arról, hogy az önértékelésük nincs helyén a hölgyeknek.

Egy karral, két keréken - másfél millió km

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A 70 éve bicikliző Novák Ferenc mindig rajongott a kerekezésért. Már 1945-ben, 13 évesen, versenybringán tekert, s közben sportkarrierről álmodott. Ám egyik napról a másikra az is kétséges lett, ülhet-e még valaha nyeregbe.

Nemet mondani egészséges?

WEBBeteg - K. J. fordító

Széles skálán mozog annak az oka, hogy miért is esik egyeseknek nehezére nemet mondani. A legtöbb esetben arról van szó, hogy azért nem utasítják vissza a kérést, mert attól tartanak, hogy azután már nem fogják kedvelni őket.

önbizalom

Orvos valaszol - Kovács Piroska

A problémám súlyos önbizalom hiány, csúnyának látom magam, viszonyítom magam másokhoz, egyszerűen nem tudom elfogadni amit látok a tükörben. komoly kisebbségi komplexus! Nem szeretnék ennyit foglalkozni ezzel de mégis le vagyok itt tapadva, szeret